FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-İş Yatırım, Koza Altın hedef fiyatını 99,03 TL'ye, İpek Enerji hedef fiyatını 9,33 TL'ye revize etti
01/06/2020 11:18:41

    İş Yatırım, Koza Altın hedef fiyatını 88,25 TL'den 99,03 TL'ye  revize edip 'AL' tavsiyesini korurken, İpek Enerji hedef fiyatını 8,24
TL'den 9,33 TL'ye güncelledi ve tavsiyesini 'TUT'tan 'SAT'a çekti.
Aracı kurum Koza Anadolu Metal için ise hedef fiyatını 11,11 TL'den
12,57 TL'ye yükseltti ve tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a indirdi.
    Değerlendirmede şöyle denildi:
    "Net kar beklentinin altında: Koza Altın, 1Ç20 finansallarında  önceki yıla göre %23 artış gösteren 394 milyon TL’lik net kar  açıkladı. Net kar rakamı, bizim tahminimizin ve piyasa beklentisinin  altında gerçekleşti (İş Yatırım: 435 milyon TL, Piyasa: 434 milyon TL)
FAVÖK’ün beklentilere paralel gelmesine rağmen, beklenenden yüksek  efektif vergi oranı ve beklenenden düşük diğer net gelirler sebebiyle  net kar tahminlerimizden sapma gösterdi. Buna ek olarak, düşük TL faiz  oranları sebebiyle geçen yıla benzer gerçekleşen finansal gelirler,  güçlü büyüme gösteren FAVÖK’e rağmen net kardaki yıllık bazda büyümeyi  sınırladı.

    Son Çeyrekte Öne Çıkanlar

    Net satışlarda güçlü büyüme: 1Ç20’de Koza Altın’ın net satışları  yıllık bazda %49 büyüyerek 696 milyon TL oldu. Net satışlar, hem bizim  beklentimizin hem de piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
Ortalama altın fiyatı 1Ç20’de yıllık bazda %21 büyüyerek 1582$/ons  olurken, TL’nin değer kaybı ve yıllık bazda %9 artarak 72 bin ons  olarak gerçekleşen üretim rakamları da 1Ç20’deki güçlü net satış  büyümesine katkı sağladı. Net satış tahminimizdeki sapmanın nedeni,  bizim varsayımımızdan 12 bin ons yukarıda gerçekleşen üretim rakamı  oldu.
    FAVÖK marjı beklenenden aşağıda olsa da FAVÖK beklentilere  paralel: Güçlü altın fiyatları, artan altın üretimi ve faaliyet  giderlerinin satışlara oranındaki iyileşme sayesinde FAVÖK yıllık  bazda %62 büyüyerek beklentilere paralel 417 milyon TL olarak  gerçekleşti (İş Yatırım: 428 milyon TL, Piyasa: 423 milyon TL). Nakit  üretim maliyeti ise, üretim miktarındaki artış ve zayıf TL’ye rağmen  yıllık bazda %8 artarak 631$/ons oldu. Nakit maliyetlerin  beklentimizin üstünde gerçekleştiği göz önüne alınırsa, FAVÖK’ün  beklentilere paralel gelmesinin temel nedeni, beklenenden yüksek  gerçekleşen üretim rakamı.
    Net nakit pozisyonu: Şirketin net nakit pozisyonu, finansal  gelirler ve güçlü FAVÖK sayesinde 4Ç19’daki 4,38 milyar TL’den 4,81  milyar TL’ye yükseldi. Değerleme Üzerindeki Etki ve Görünüm Halen  defansif bir oyuncu: Koza Altın, (i) %100 dolar bazlı gelirleri, (ii)
%65’i TL bazlı olan maliyetleri, (iii) durma ya da başka herhangi bir  aksaklık yaşanmadan devam eden madencilik operasyonları ve (iv) piyasa  değerinin % 42’sine denk gelen 4,81 milyar TL’lik net nakit  pozisyonuna sahip bilançosu ile izleme listemizdeki en defansif  hisselerden biri.
    Tahminlerimizde değişikliğe gittik: Benzer şirket çarpanlarını  revize edip yeni makro tahminleri de göz önüne alarak modelimizi  güncelledik. 1Ç20’nin yılın geri kalanı için iyi bir indikatör  olmayabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak yıllık üretim ve  nakit maliyet tahminlerimizi değiştirmedik. 1Ç20 sonuçları, şu anki
2020 üretim tahminimiz olan 255 bin ons’a karşı yukarı yönlü risk  teşkil ederken, ons başına 428$’lık nakit maliyet tahminimize de aşağı  yönlü risk teşkil ediyor.
    Ucuz çarpanlar değerlemeyi cazip kılıyor: Yükselen altın fiyatları  sonucu global altın üreticilerinin güçlü performansı Koza Altın’ın  değerlemesini cazip kılıyor. Mevcut yılın başından günümüze kadar olan  sürede Koza Altın’ın benzer şirketler grubunun performansı ortalama
+%29,2 olurken Koza Altın’ın performansı +0,1% ile sınırlı kaldı. 2020  tahminlerimize göre, Koza Altın 5,3x F/ K ve 3,0x FD/FAVÖK oranı ile  işlem görüyor, bu da global benzer şirketlerin ortalamasına göre  sırasıyla %59 ve %47’lik iskontoya işaret ediyor. Benzer şekilde, faiz  gelirleri hariç hesapladığımız F/K oranı da global benzer şirketlerin  ortalamasına göre %45’lik bir iskontoya işaret ediyor.
    AL tavsiyemizi koruyoruz: Hisse başına 88,25TL olan 12 aylık hedef  fiyatımızı yeni makro tahminler ve benzer şirket çarpanlarındaki  güncellemeler sonucu hisse başına 99,03TL’ye güncelleyerek AL  tavsiyemizi koruyoruz. Yeni hedef fiyatımız %34’lük bir yukarı yönlü  potansiyele işaret ediyor. Koza Altın’daki değişikliklere paralel  olarak Koza Anadolu Metal’deki hedef fiyatımızı 11,11TL’den 12,57TL’ye  güncelliyor, tavsiyemizi AL’dan TUT’a revize ediyoruz. İpek Enerji  için ise 8,24TL’lik hedef fiyatımızı 9,33TL’ye güncelleyerek  tavsiyemizi TUT’tan SAT’a çekiyoruz. Koza Anadolu Metal için hedef  fiyatımız mevcut değerlememize göre %4’lük yukarı potansiyele işaret  ederken, İpek Enerji için belirlediğimiz hedef fiyat %37’lik aşağı  yönlü potansiyele işaret ediyor."
  http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20200601104958206_1.pdf

                           ******

    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı  sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri  tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer  alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize  uygun sonuçlar doğurmayabilir.

                           *******


    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://twitter.com/ForeksTurkey