FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
BASIN BÜLTENİ-Yeni Opel Astra, zorlu test maratonunun sonuna geldi
01/07/2021 18:11:23

Yeni Opel Astra, seri üretim ve tanıtım dönemi öncesinde zorlu test  maratonuna devam ediyor. Bu kapsamda, Yeni Astra'ya Kuzey Kutbu'nda,
İsveç-Lapland'de -30oC'de sürüş dinamikleri ve termal testler yapıldı.
Ayrıca, Almanya'da bulunan Dudenhofen Test Merkezi'nde güvenlik ve  konfor için şasi geliştirme ayarları uygulandı. Son olarak ise,
Rüsselsheim'daki EMC laboratuvarında otomobilin elektromanyetik dalga  direnci test edildi.

Opel, kompakt sınıftaki başarılı temsilcisi Astra'nın 11. neslinin  dünya tanıtımını kısa süre içerisinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Dünyayla buluşmak için gün sayan yeni Astra'nın gelişimi ise programa  uygun olarak devam ediyor. İlk etapta bilgisayar destekli  simülasyonlarla tasarlanan yeni Opel Astra, geçtiğimiz kışın başından  bu yana gerçek yaşam koşullarında test ediliyor ve ince ayarlamaları  yapılıyor. Simülasyon testlerinin ardından oldukça zorlu fiziksel test  maratonunu da başarıyla tamamlayan yeni Astra, son testlerin ardından  tamamen hazır olacak.

Yeni Opel Astra'nın zorlu test maratonu, Opel mühendislerinin yeni  modeli buz üzerinde ve İsveç Lapland Bölgesinin donmuş ortamında test  etmek için prototipleri kuzeye götürmesiyle başladı. Dudenhofen Test
Merkezi'ndeki test parkuruna prototiplerle çıkan mühendisler, son  olarak üst yönetim eşliğinde halka açık yollarda test sürüşleri  gerçekleştirdi. "Yeni Astra'nın zorlu test programı çok iyi gidiyor"  sözleriyle değerlendirmesine başlayan Astra Baş Mühendisi Mariella
Vogler, "Çoğunlukla kadın mühendislerden oluşan geliştirme ekibi,  heyecan verici, cesur ve havalı yeni nesil bir Astra yarattı"  dedi.

Kış testleri: Her koşulda yüksek konfor ve güvenlik

Opel mühendislerinin kış aylarında sıkça kullandığı bir rota olan
İsveç  Lapland'ın bu seferki konuğu yeni nesil Opel Astra oldu. Şasi  uzmanları, -30oC gibi düşük sıcaklıklarda, son derece kaygan  yüzeylerde elektronik sistemleri optimize etti. Sonuç olarak yeni
Astra buz, kar, ıslak, kuru gibi farklı yol şartlarında ve sürüş  koşullarında her zaman güvenli olmak üzere hazırlandı. Opel Araç
Dinamiği Başkanı Andreas Holl, "Yeni Astra'yı geliştirirken, bu yeni  neslin de üstün sürüş keyfi ve konfor sunmasını sağladık. Dinamik  tasarımıyla yeni Astra otoyolda ve yüksek hızlarda yüksek güvenlik  sunarken, kötü yol yüzeylerinde dahi kullanıcısına konfor sunmalı"  değerlendirmesinde bulundu.

Lapland testlerinde Opel'in şasi uzmanlarına HVAC (ısıtma,  havalandırma ve klima) ekibi de katıldı. HVAC ekibinin hedeflerinden  biri, yolcu bölmesinin hızlı bir şekilde ısınmasını sağlamaktı. Ekip,  yeni Astra'nın motor ısı iletimi, soğutma sıvısı akışı, ısıtıcı  performansı, havalandırma akışı ve direksiyon ile koltukların  ısıtmasını mercek altına aldı. Termal testler, sadece kullanıcı  konforuna hizmet etmiyordu. Isınma performansı kapsamlı bir şekilde  ele alınıyordu. Gerek yönetmelikler, gerekse de şirket içi güvenlik  standartları gereği bir Opel'in donmuş ön ve yan camlarının güvenli  görüşü sağlamak için en kısa sürede buz ve buğudan arınması gerekiyor.
Yeni nesil Astra'nın şarj edilebilir hibrit versiyonu ise Opel'in  elektrikliye geçiş stratejisi açısından önemli bir rol üstleniyor.
Mühendisler, batarya hücrelerinin performansının soğuk havalarda bile  elektrikli sürüş standartlarını karşıladığından emin olmak için lityum  iyon bataryanın ısınma sürelerini yakından izledi.

Dudenhofen Test Merkezi: Pist ve pist dışında zorlu testler

Almanya'daki Dudenhofen Test Merkezi'nde farklı bir performans  değerlendiriliyor. Rüsselsheim'daki ADAS (Otonom Sürüş Destek
Sistemleri) yetkinlik merkezi mühendisleri  uyarlanabilir hız  sabitleme ve acil durum freninden, ön çarpışma ikazı ve  arka çapraz  trafik asistanına kadar yeni Astra'nın gelişmiş teknolojilerini  kalibre etmek için test sahasının amaca yönelik farklı sahalarını  kullandı. Ön üretim otomobillerin de Dudenhofen düzlüğünde yüksek  standartları karşılaması gerekiyordu. Her Opel gibi, yeni nesil Astra  da  140 km/s'nin üzerindeki hızlarda kontrollü ve sert fren anında  stabil kalarak üstün otoyol performansını sergilemek zorundaydı. Opel  mühendisleri, oval pistte motor kaputu ve ön cam silecekleri gibi  bileşenleri de mercek altına aldı. Hiçbir titreşime veya rahatsız  edici sese izin verilmedi. Hızlı sürüş testlerinde iyice ısınan yeni
Opel Astra, 25 santimetreye varan derin sularda serinleme fırsatı da  buldu. Test otomobilinin hiçbir şekilde su çekmemesi ve motor  bileşenleri, elektrik sistemleri ve kaputun altındaki her parçanın  sudan korunması gerekiyordu.
 
Bu testlerin ardından yeni nesil Astra, toza karşı sızdırmazlık  konusunda ve iklimsel rüzgar tünelinde test edildi. Sıkışık trafik,  yokuş aşağı ve yokuş yukarı olmak üzere farklı sürüş koşullarının  simülasyonu yapılarak frenlerin soğuma performansı test edildi.
Mühendisler, ayrıca aracın önünde biriken karın hava girişlerini  kapatıp kapatmayacağını da burada test etti.

En önemli öncelik: Opel Genel Merkezi çevresinde doğrulama sürüşleri

Testin bu aşamasında toz, kum veya kar gibi iklim koşulları aranmıyor.
Doğrulama sürüşleri, yeni bir modelin geliştirilme sürecinde çeşitli  aşamalarda prototipler ve mühendislik araçları ile gerçekleştiriliyor.
Bu testler, sistemleri ve alt sistemleri doğrulamak, araçtaki genel  entegrasyonları sağlamak için yapılıyor. Geliştirmenin son  aşamalarında mühendisler ve teknisyenlerden oluşan çapraz işlevli  ekiplere, Opel CEO'su Michael Lohscheller dahil üst düzey yönetim  kurulu üyeleri de katılıyor. Kamuflajlı yeni Astra'nın son doğrulama  sürüşleri, Haziran ayında Ren-Main bölgesinde Opel'in ve otomobilin  üretim merkezi olan Rüsselsheim çevresindeki halka açık yollarda  gerçekleştirildi.

Elektromanyetik uyumluluk: Tip onayı için ön koşul

Geliştirme prototipleri ve ön üretim araçlar kuzeyde, Dudenhofen'de,
Almanya içinde ve çevresinde halka açık yollarda test edilirken   diğerleri Rüsselsheim'daki test pistinde ve laboratuvarlarda yoğun  testlerden geçiyor. Örneğin, elektromanyetik uyumluluk (EMC), tüm  geliştirme süresince test ediliyor. Ayrıca tip onay sürecinde EMC  testlerinden geçmeden Avrupa'da hiçbir otomobil satılamıyor. EMC  testi, bir otomobilin elektronik sistemlerinin birbirinden  etkilenmemesini test ediyor.

Opel ekibi, Rüsselsheim'daki EMC laboratuvarında yeni Astra'nın  elektromanyetik emisyonlara karşı uyumluluğunu test etti. Test  otomobili geniş bir frekans aralığında emisyonlara maruz kalırken,  duvarlardaki özel sönümleyiciler, yayılan emisyonları geri yansıtmamak  üzere "yutuyor". Mühendisler böylece temiz, güvenilir veriler elde  ediyor.

    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://twitter.com/ForeksTurkey