FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
İletişim Bilgileri
Merkez Adresi
İnönü Mah. Gebze Plastikçiler OSB Mah.Cumhuriyet Cad. No:31 Gebze / Kocaeli
Üretim Tesislerinin Bulunduğu Adresler

İnönü Mah. Gebze Plastikçiler OSB Mah.Cumhuriyet Cad. No:31 Gebze / Kocaeli

İnternet Adresi
www.hktm.com.tr
Elektronik Posta Adresi
E-posta
yatirimciiliskileri@hktm.com.tr
info@hktm.com.tr
Yatırımcı İlişkileri Bölümü veya Bağlantı Kurulacak Şirket Yetkilileri
Ad-Soyad
Görevi
Görevlendirme Tarihi
Telefon
E-posta
Lisans Belgesi Türü
Lisans Belge No
Murat CAN
Mali İşler Direktörü
20.09.2022
444 4580
yatirimciiliskileri@hktm.com.tr
Faaliyet Alanı ve Bağımsız Denetim Kuruluşu Bilgileri
Şirketin Faaliyet Konusu

Şirket'in başlıca amaç ve faaliyet konuları şunlardır;

a. Her nevi hidrolik pnömatik ve elektronik konularla ilgili, komple tesisleri, donanımları, malzemeleri, parça ve komponentleri ve bu konuların elektrik, elektronik ve mekanik aksamlarını, bağlantı ve birleştirme paçalarını ayrı ayrı kısmen veya komple imal etmek veya ettirmek, hidrolik güç üniteleri ve hidrolik silindirler pnömatik kumanda panoları ve pnömatik silindirler ve elektronik otomasyon sistemlerini kurmak, imalatını, dahili ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak veya yaptırmak.

b. Yukarıdaki konuların tümü ile donatılan makine ve cihazların komple tesislerin ve bunlara ait diğer aksam ve donanım veya aksesuar malzemelerinin imalatını, dahili ticaretini, ithalatını ve ihracatını yapmak veya yaptırmak.

c. Yukarıdaki bentlerde yazılı donanımlarla makine ve tesislerde kullanılacak bilcümle hammaddelerin yardımcı madde ve malzemelerin imalatını, dâhili ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak veya yaptırmak.

d. Takım tezgahlarında ve otomasyon sistemlerinde kullanılan elektronik güç iletim sistemleri AC ve DC servo motorlar ve sürücü üniteleri doğrusal hareket teknolojisinde kullanılan raylı kızak ve bilyeli araba sistemleri, bilyeli vidalı miller kayar yatak ve tablalar hassas çelik miller, bilyeli rulmanlar, alüminyum profiller, zincirler planet sistemleri, vinç tamburları, dişliler ve dişli gurupları şanzımanlar ve hidrolik kavramaların imalatını dahili ticaretini, ithalatını ve ihracatını yapmak veya yaptırmak.

Şirket yukarıda belirtilen faaliyet konularını gerçekleştirmek için aşağıda yazılı olan işleri yapabilir.

1. Yurt içinde ve dışında teknik gelişmeleri takip edip, tespit ve uygulama amacı ile etütler ile bu konularda yerli ve yabancı kuruluşlarla işbirlikleri ithalat ve ihracat taahhütleri yapılabilir.

2. Şirket faaliyet konusuna giren işlerde iç ve dış firmaların temsilciliğini, acenteliğini, bayiliklerini, distribütörlüğünü, komisyonculuk ve mümesilliğini yapabilir, bu konularda yurt içinde şubeler, mümessillikler ve bayilikler açabilir.

3. Şirket faaliyetlerinin tahakkuku için konusuna giren mamul, yarı mamul mallar ile her türlü ham ve yardımcı maddeleri konusu ile ilgili alet edevatı her türlü makine ekipman teknik malzeme ve teçhizatı yurt içi ve dışından satın alabilir, ithal ve ihraç imalini yapabilir, kiralayabilir.

4. Ekonomik faaliyetlerinin gerçekleştirmesi amacıyla fuar ve sergilere katılabilir bu konularda yurt içi ve dışından yerli ve yabancı kuruluşlarla iş birliği yapabilir, konusu ile ilgili tanıtım eğitim, seminer reklam ve grafik hizmetleri verebilir, eğitim kitapları satış ithalatını ve ihracatını yapabilir.

5. Yukarıda bahsedilen konularda projeler hazırlayabilir, bakım ve onarım servisleri montaj teşkilatı ve mühendislik hizmetleri teşkilatı kurabilir ve işletebilir.

6. Şirket faaliyetlerinin gerektirdiği her türlü konularda yerli ve yabancı gerçek ve tüzel resmi ve özel kişi ve kuruluşlarla geçici veya sürekli ortaklıklar, iştirakler proje bazında iş birlikleri kurabilir, kurulmuş veya kurulacak yerli ve yabancı iş ve teşebbüslere ve şirketlere iştirak edebilir, bu kuruluş ve işletmelerle temsilcilik, komisyonculuk, distribütörlük bayilik ve franchise anlaşmaları oluşturulabilir, faaliyetleriyle ilgili ruhsat, imtiyaz ihtira beratları alabilir veya kiralayabilir, lisans, alametifarika, telif hakları, patent, know how, teknik ve mali yardım anlaşmaları akdedebilir.

7. Şirket faaliyetlerinin tahakkuku için her türlü menkul ve gayrimenkulleri kiralayabilir ve inşa edebilir, satın alabilir ve bunlar üzerine her türlü şahsi ve ayni hakları irtifaklar leh ve aleyhinde ipotekler satış vaadi sözleşmeleri tesis ve akdedebilir gerektiğinde bunları fek ve devredebilir.

8. Yatırım hizmetleri ve faaliyetleri niteliğinde olmamak ve Sermaye Piyasası Kanunu'nun örtülü kazanç aktarımına ilişkin hükümleri saklı tutulmak kaydıyla, yurt içi ve yurt dışında şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir, devralabilir, devredebilir, kurulmuş ve kurulacak şirketlerin, paylarını, kamu kesimi ve özel sektör borçlanma araçlarını ve diğer menkul kıymetlerini satın alabilir veya satabilir, devredebilir ve bunlar üzerinde her türlü tasarrufta bulunabilir.

9. Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde belirlenen esaslara uymak kaydıyla, Şirket'in kendi adına ve 3. kişiler lehine, garanti, kefalet, teminat verebilir veya ipotek dahil rehin hakkı tesis edebilir, kredi veren yerli ve yabancı kuruluşlar ile bankalara borçlanabilir, kredi sözleşmeleri yapabilir, borçlarına karşılık olarak alacaklarını temlik edebilir.

10. Şirket, gerektiğinde mevzuatın öngördüğü şekil ve sınırlar içinde, kendi paylarını iktisap edebilir ve gerektiğinde elden çıkartabilir. Şirket'in kendi paylarını geri alması söz konusu olursa Sermaye Piyasası Mevzuatı ve ilgili mevzuata uygun olarak hareket edilir ve gerekli özel durum açıklamaları yapılır.

11. Yukarıda gösterilen konulardan başka ileride Şirket için faydalı ve lüzumlu görülecek başka işlere girişilmek istendiği takdirde, Yönetim Kurulu kararı ile Şirket bu işleri de yapabilecektir.

Şirket'in amaç ve konusunda değişiklik yapılması halinde Ticaret Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir.

Şirketin Süresi
Süresiz
Sermaye ve Ortaklık Yapısı Bilgileri
Sermayeyi Temsil Eden Paylara İlişkin Bilgi
Pay Grubu
Nama / Hamiline
Beher Payın Nominal Değeri (TL)
Para Birimi
Payların Nominal Değeri
Para Birimi
Sermayeye Oranı (%)
İmtiyaz Türü
Borsada İşlem Görüp Görmediği
A
7000000
B
28000000
Yönetime İlişkin Bilgiler
Yönetim Kurulu Üyeleri
Adı-Soyadı
Tüzel Kişi Üye Adına Hareket Eden Kişi
Cinsiyeti
Görevi
Mesleği
Yönetim Kuruluna İlk Seçilme Tarihi
İcrada Görevli Olup Olmadığı
Son 5 Yılda Ortaklıkta Üstlendiği Görevler
Son Durum İtibariyle Ortaklık Dışında Aldığı Görevler
Denetim, Muhasebe ve/veya Finans Alanında En Az 5 Yıllık Deneyime Sahip Olup Olmadığı
Sermayedeki Payı (%)
Temsil Ettiği Pay Grubu
Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Olup Olmadığı
Bağımsızlık Beyanının Yer Aldığı KAP Duyurusunun Bağlantısı
Bağımsız Üyenin Aday Gösterme Komitesi Tarafından Değerlendirilip Değerlendirilmediği
Bağımsızlığını Kaybeden Üye Olup Olmadığı
Yer Aldığı Komiteler ve Görevi
ATIF TUNÇ ATIL
Erkek
Yönetim Kurulu Başkanı
Makine Mühendisi
20.04.2022
İcrada Görevli
Yönetim Kurulu Başkanı
Yönetim Kurulu Üyesi
Hayır
36.14
A-B
Bağımsız Üye Değil
-
Değerlendirilmedi
Hayır
-
İLHAM ÇELEBİ
Erkek
Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Gemi Mühendisi
20.04.2022
İcrada Görevli
Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Grup Şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi
Evet
13.14
A-B
Bağımsız Üye Değil
-
Değerlendirilmedi
Hayır
-
NİLÜFER ATIL
Kadın
Yönetim Kurulu Üyesi
Mühendis
20.04.2022
İcrada Görevli Değil
-
-
Hayır
16.43
B
Bağımsız Üye Değil
-
Değerlendirilmedi
Hayır
-
MURAT CAN
Erkek
Yönetim Kurulu Üyesi
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
20.04.2022
İcrada Görevli
Mali İşler Direktörü
-
Evet
0
0
Bağımsız Üye Değil
-
Değerlendirilmedi
Hayır
-
TOLGA CANKURT
Erkek
Yönetim Kurulu Üyesi
Mühendis
20.04.2022
İcrada Görevli
Ar-Ge Müdürü
-
Hayır
0
-
Bağımsız Üye Değil
-
Değerlendirilmedi
Hayır
-
NECİP ÇAYAN
Erkek
Yönetim Kurulu Üyesi
Mühendis
20.04.2022
İcrada Görevli
-
-
Hayır
0
-
Bağımsız Üye Değil
-
Değerlendirilmedi
Hayır
-