FİNANS

SMART GÜNEŞ ENERJİSİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 16 Ocak 2025

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Toplam 35 MW gücünde, ÇED Olumlu Belgeleri alınmış 2 adet Depolamalı Güneş Santrali Ön Lisansı'na sahip bir Özel Amaçlı Şirketin (SPV) paylarının tamamının, Şirketimiz ve Şirketimizin Hollanda'da kurulu bağlı ortaklığı Smart Global Enterprises & Trading B.V. tarafından 32.000.000 TL karşılığında Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği 57.maddede yer alan istisnalar kapsamında devir alınmasına ilişkin Pay Devri Ön Sözleşmesi imzalanmıştır. Pay devrinin hangi şirketimize yapılacağı ilgili kamu kurumunun onaylarına bağlı olarak belirlenecektir. Yurtdışı finansman kaynağı ile finanse edilmesi planlanan söz konusu yatırım için EPDK'ya Pay Devri Onayı başvurusunda bulunulmuştur.

  

Toplam 35 MW büyüklüğündeki 2 adet Depolamalı Güneş Santralinin mühendislik hizmetleri ile panel kurulumu da Şirketimiz tarafından yapılacak olup, yerlilik katkı payından da yararlanmak üzere Şirketimizin Aliağa Güneş Hücresi & Güneş Paneli Entegre Üretim Tesisi'nde yerli hücre kullanılarak üreteceği güneş panellerinin kullanılması planlanmaktadır.