Orta Vadeli Program kapsamında kayıt dışılık ile mücadelede ve denetimlerde artık yapay zeka kullanılmaya başlanacak. Buna göre, vergi kaçakçılığını besleyen sahte belge kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Yaptığı ekonomi değerlendirmeleriyle gündeme gelen ve önerilerde bulunan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş isyan etti. Resmi sosyal medya hesabından hükümetin ekonomi alanında belirlediği politikayı eleştiren Demirtaş, "Henüz en kötüsünü görmedik" dedi.
Sigara fiyatlarına peş peşe zam... Dün bir sigara grubuna 3-4 TL'lik zam yapılmıştı. Bu zammın ardından bugün de bir sigara grubuna daha zam geldi. Yapılan zamla birlikte en düşük sigara 67 TL, en pahalı sigara ise 82 TL oldu.