Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Ticaret Bakanlığı, son dönemde sosyal medyada yer alan "sebzelerin çöpe döküldüğü" görüntülere ilişkin açıklamada bulundu.
Avrupa Birliği'nin (AB) Rus kömürüne ambargo kararı almasının ardından Avrupa'da gün öncesi spot elektrik piyasasında fiyatlar arttı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, yılda iki kez belirlediği kıdem tazminatı tavanı için oranlar ve rakamlar netleşmeye başladı. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre şekil alacak kıdem tazminatının 1 Temmuz itibariyle yüzde 40’tan fazla artarak tavan fiyatın 15 bin liranın üzerine çıkması beklenirken, Sosyal Güvenlik (SGK) Uzmanı Özgür Erduran zamlı kıdem tazminatı için “Temmuz öncesi mi sonrası mı emeklilik başvurusu yapılmalı?” sorusuna açıklık getirdi.
Dolandırıcılarının yeni yöntemi telefonlara gönderilen icra mesajları oldu. Uzmanlar 'İcra borcunuz hukuk ofisimize devredildi, ödeme yapmanız gerekiyor' gibi yalan beyanlarla veya 'Almış olduğunuz ürünün kargo ücretini icraya veriyoruz’' gibi icra borcu mesajlarına karşı vatandaşı uyardı. Öte yandan vatandaşların adına herhangi bir icra takibi olup olmadığı e-devlet üzerinden kontrol edileceğini de belirttiler.
Rusya, Türkiye'ye uyguladığı yasakları kaldırıyor. Domates, biber, kabak, patlıcan, nar, biber, üzüm, greyfurt ve portakalda yasağın kalktığının Rusya tarafından dile getirildiğini ifade eden Başkan Çavuşoğlu, “Antalya’da çalışmalar gerçekleştiren Rus heyet ile görüşmeler gerçekleştirdik. Rus heyeti, yasağın tüm yaş meyve sebze ürünlerinde kaldırıldığını açıkladı. Alınan bu karar ihracatçıları sevindirdi.
Vatandaşlar araba fiyatlarına ilişkin gelişmeleri araştırırken, ODD Başkanı Ali Haydar Bozkurt otomobil piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sektörde sorunların 2023 yılına sarkabileceğini belirten Bozkurt, döviz bazlı artışlar, kur ve emtia risklerine dikkat çekerek, “Ancak bunların etkisi kur rallisi kadar değil” diye konuştu. Ayrıca vergi düzenlemesinin sektörün iyileşmesi için şart olduğunun altını çizdi.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yaptırımları sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin, "dost olmayan ülkelere" doğal gaz satışında ruble hamlesini yapmıştı. Putin'in hamlesine Avrupa'da olumlu karşılık veren ilk ülke Macaristan oldu.
Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilde fındık alan bazlı destek ödemelerinin yapıldığını bildirdi. Çiftçiler kimlik numaralarının son hanelerine göre bankadan alabilecek.
Gıda fiyatlarındaki artışlar ve enflasyondaki yükseliş vatandaşın gündeminden düşmüyor. Hükümetin gıda fiyatlarını düşürerek yüzde 5 enflasyon hedefine yaklaşmak için birçok kararı devreye almasına rağmen fiyatlardaki artış devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK toplantısında KDV indirimi konusunda talimat verdi. Ayrıca 20 kalem ürün fiyatının sene sonuna kadar sabit tutulması önerisinde bulunuldu. Bununla beraber üreticilerin de zarar etmesinin önüne geçilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 5 bin geçici işçi alımı yapacak.
Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olan ve Türkiye’de de sayısız şubeye sahip Starbucks ürünlerine zam yapıldığı iddia edildi. Sosyal medyada birçok kullanıcı, “7 Nisan 2022 Starbuck zammı” etiketinin altına yorum yaparken, kahve fiyatlarını yakından ilgilendiren çok kritik bir açıklama JP Morgan Chase stratejistlerinden geldi. İşte kahve fiyatlarına ilişkin son dakika haberinin detayları…
Ayçiçek yağı fiyatları vatandaşın en büyük gündemi haline geldi. Rusya-Ukrayna savaşının getirdiği kriz sonrası fiyatlar artışa geçerken Tekirdağ’da üreticiyi ithal ayçiçeği tohumuna karşı yerli tohuma yönlendirmek için devletten çiftçiye 2 buçuk ton hibrit tohumu dağıtıldı.
Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından ‘Vatandaşın Bütçe Rehberi’nde yaşlılara, engellilere, kadınlara, çocuklara, koruyucu ailelere ve yoksul hanelere yapılacak sosyal yardımın tutarı belli oldu. Karar ile sosyal yardım destekleri için 104,2 milyar lira ayrıldı. Rehberde ayrıca elektrik faturası desteklerine ilişkin de bilgilendirme yapıldı.
Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar sonrası şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da yükseldi. Şubat ayında İstanbul-Ankara arası otobüs yolculuğu için ortalama 220 TL olan bilet şimdi şimdi 300 TL’ye çıktı.
Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 07 Nisan 2022 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 07 Nisan Perşembe dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.