Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan ekonomi zirvesi sona erdi. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve kamu bankalarının genel müdürleri katıldı. Kritik toplantı 5 saat sürdü.
Doların yükselişe geçmesiyle birlikte ürünlerinin yüzde 60’ı ithal olan aktarları da vurdu. Dolardaki yükselişin ardından yerli üreticinin de ihracata yönelmesi, aktarlarda yüzde 80’e varan zamlara neden oluyor.
Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati cari açık rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Ekim ayında Cari İşlemler Hesabı’nın 3 milyar 156 milyon dolar ile son 3 yılın en yüksek aylık fazlasını verdiğini ifade etti.