Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Tasarruf tedbirleri ve ekonomideki gelişmelerle ilgili gözlerin çevrildiği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti MKYK'sında sunum yaptı. Üyelerin 'dolar yükselir mi?' sorusunu yönelttiği Bakan Şimşek'in toplantıda 'Bırakırsak düşer' dediği öğrenildi. Bakan Şimşek ayrıca dalgalanmaların olabileceğini ancak doların 40'a sıçramasını beklemediğini ifade etti.
Koç Holding 2024’ün birinci çeyreğinde 1,3 milyar TL net dönem kârı elde etti. Şirketin brüt kârı 74,6 milyar TL oldu ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 düşüşe işaret etti; satışlar ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artışla 311,75 milyar TL'ye yükseldi.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,08 düşüşle 10.784,20 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,39 ile spor, en çok kaybettiren yüzde 0,77 ile inşaat oldu.
Son dönemde Türkiye'den Schengen vizesi için yapılan başvurulara ret oranındaki artış dikkat çekerken, Türkiye'ye en çok vize reddi veren ülkeler de belli oldu. Ülkeleri Avrupa Komisyonu açıkladı. Türkiye'den gelen başvuruların reddedilme oranının en yüksek olduğu ülke ise şaşırttı.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Türk Lirası'nın reel olarak değer kazanmasını beklediklerini söyledi. Karahan, Manşet enflasyonda Haziran ile ciddi bir gerileme bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.
ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine ilişkin beklentilerin iki ay ötelenmesinin ardından küresel piyasalarda da negatif seyir hakim. ABD'de açıklanan makroekonomik veriler güçlü sinyaller vermeye devam ederken, söz konusu veriler Fed yetkililerinin enflasyonun soğuduğuna dair daha fazla kanıt görmek istedikleri ve faiz indirimi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğine yönelik sözle yönlendirmelerini destekledi.
Otomobil sahibi olmak isteyenleri sevindirecek haber! Otomotiv sektöründe '7 Temmuz' alarmı yaşanıyor. Temmuz ayından itibaren güvenlik tedbirleri ve teknolojileri olmayan sıfır kilometre araçlar artık satılamayacak. Stokları eritmek isteyen araç bayileri peş peşe kampanyalar düzenlendi. Nakit indirimi de yapan var, kredide düşük faiz uygulayan da... Sektör temsilcileri araç almak isteyenleri süre konusunda uyardı. Stoklar eriyebilir...
Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 24 Mayıs 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 24 Mayıs Cuma dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.
Son dakika haberleri… Araç sahipleri dikkat! Petrol ve döviz fiyatlarındaki dalgalanma sonrası sürücüler 'Benzin ve motorinde indirim var mı?' sorusunun yanıtı ararken akaryakıtta tabela değişiyor. Brent ham petrolün varil fiyatı yüzde 0.01 gerileyerek 81.35 dolar seviyesinde işlem gördü. Benzine indirim geliyor. (24 Mayıs 2024 Cuma günü güncel benzin - motorin fiyatları)
Hazine Euro cinsi tahvil ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Bakanlığın sitesinden teklif miktarı duyuruldu.
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan konuyla ilgili ilk yorum geldi. Bakan Bolat, mücadelenin süreceğini belirtti.
SSK, Bağkur ve memur emeklisi temmuzda yapılacak zamma odaklanmış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan refah payı için temmuz ayını işaret etti. Emeklilerin beklentisi ise seyyanen artışın üzerine enflasyon farkının eklenmesi. Yaklaşık 10 milyon emekli asgari ücretin altında maaş alıyor.
2019 yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul'u 2024 seçimlerinde ise birinci parti olma özelliğini kaybeden AK Parti'de yerel seçimlerle ilgili özeleştiri toplantısı yapıldı. 5 kez bir araya gelen vekiller arasında en dikkat çeken tartışma 'emekli maaşları' üzerine yaşandı. Toplantıda 'Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu' düşüncesi de paylaşıldı.
Merkez Bankası faiz kararının ardından zorunlu karşılık oranlarına ilişkin kararını duyurdu. Merkez Bankası'nın yeni adımı Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişen oranlar belirlendi.
Yaklaşık üç yıl önce diğer pazar yerlerinden çıkış yapma kararı alan LC Waikiki, yeni online satış platformu ile pazara girerek Trendyol ve Hepsiburada’ya rakip oldu. E-Ticaret Genel Müdürü yeni online alışveriş platformu hakkında detayları açıklarken, şirket büyümesine ilişkin de bilgi verdi. “Pazar yerindeki markalarımız online tarafta kârlılığımıza 1,5 puan daha ekliyorlar” diyen Yiş, “Şirketin büyümesine ve kârlılığına katkı sunacak şekilde burayı büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullan