Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
ABD'den eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi haberiyle dünya sarsılırken Çinli çevrimiçi perakendeciler olaydan sadece birkaç saat sonra harekete geçerek saldırı anının fotoğraflarının basılı olduğu tişörtleri satışa sundular. Taobao satıcısı ABD ve Çin'den 2 binden fazla sipariş aldıklarını söyledi.
Yatırım araçlarının haftalık performansları belli oldu. Bu hafta yatırım araçlarından altın, borsa ve dolar kazandırdı. Geçtiğimiz hafta zirvede Euro bulunuyordu. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen Agrotech Teknoloji oldu.
Ticaret diplomasisinin zirvesini bir araya getirecek toplantıda, "küresel tedarik zincirlerinin dayanıklılığı" teması altında, dünya ticaretinde karşılaşılan başlıca sorunlar ve çözüm yolları, küresel ticarette haksız rekabet uygulamaları ile riskler ele alınacak.
Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump'a yönelik saldırı girişimi dünyayı sarstı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, FBI söz konusu olayın 'suikast girişimi' olduğunu resmen doğruladı. Haberler sonrası kripto paralarda da "Trump" hareketliliği yaşandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın da katıldığı JP Morgan toplantısında bulunan dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash, Türkiye ekonomisine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ash, yıl sonu enflasyonu için oran verdi, sıkı para politikası ve yabancı yatırımcı konularına da değindi.
IMF gelişmekte olan piyasalara sermaye akışlarının toparlandığını bildirdi. Uluslararası Para Fonu (IMF), gelişmekte olan piyasalara sermaye akışlarının geçen yıl, 2022'de yaşanan düşük seviyelerden biraz toparlandığını, Çin hariç gelişmekte olan piyasalara net sermaye girişlerinin 110 milyar dolara çıktığını belirtti.
İlaç veya tıbbi cihaz olmadığı için ancak sağlık beyanı ile satılabilen 'mucizevi ürün' tanıtımlarıyla satılan ürünlere ceza yağdı. Ceza miktarı 45 milyon TL'yi aştı. “Sağlık beyanı” kullanma hakkını kaybeden ürünler, 31 Aralık 2024’ten sonra bu ifadeyi etiketlerinden tamamen çıkarmış olacak.
Rus hükümeti, ülkedeki ihracatçı şirketlere yönelik döviz gelirlerinin yüzde 60’ını satma zorunluluğunu hafifletti.
Bankada parası olanların yatırım aracı olarak tercih ettiği mevduat faizinde bir süredir devam eden düşüş durdu. Merkez Bankası verilerinde yeni faiz oranı ortaya çıktı. Bankalar da mevduat faizi oranlarını yeniledi. En yüksek faiz oranını hangi bankalar veriyor. 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar oldu?
ÇAYKUR, üreticilerin yoğun çay toplaması nedeniyle günlük kapasitenin üzerine çıkıldığını belirterek, dekar başına 30 kilogram kontenjan uygulanacağını açıkladı. 10 Temmuz'da kontenjan 50 kilogram olarak duyurulmuştu.
Son dakika haberi: En düşük emekli aylığının açıklamasına sayılı günler kaldı. Emekliler zam oranlarında değişiklik olup olmayacağını merak ederken yeni emekli olacaklar da maaşlarında kayıp yaşamamak için en doğru tarihte dilekçelerini teslim etmenin yollarını araştırıyor. Yüksek emekli maaşı alabilmek için en doğru tarih hangisi? Emekli aylığında yüzde 30 farka neden olan detay nedir? Takvimlerinize o tarihi işaretleyin... İşte detaylar...
Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Deniz Hudut Kapısı'nda, hafta sonunu resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'yle birleştirerek tatil için Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu.
Küresel piyasalarda, ABD'de tüketici enflasyonunun yavaşladığına işaret eden veriler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrasında Bankanın bu yıl faiz indirimine başlayacağı beklentilerinin güçlenmesiyle bu hafta pozitif bir seyir izlenirken gözler, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) alacağı faiz kararına çevrildi.
Bir buçuk yılda yüzde 151 zamlandı. Seyahat ederken Yüksek Hızlı Tren tercih edenleri ilgilendiriyor. TCDD YHT bilet fiyatlarına zam yaptı. Yeni zamlı fiyatlar uygulamaya girdi. İstanbul-Ankara YHT bilet fiyatı, 540 TL'ye yükseldi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına alırken, bu incelemelerde ilk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı ancak hiç gelir beyan etmediği görüldü.