Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 05 Temmuz 2024 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 05 Temmuz Cuma dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.
Son dakika haberi... Altın fiyatlarını etkileyecek verinin açıklanmasına sadece saatler kaldı. Küresel piyasalar ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklandı. Verinin açıklanmasının ardından altında yön de belirlenecek. Altın yatırımcıları "5 Temmuz Cuma günü gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?" sorusuna yanıt arıyor.
Milyonlarca çalışan alım gücünün düşmesi nedeniyle asgari ücrete ara zam beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zamma kapıları net şekilde kapattı. Asgari ücretlinin hayalleri suya düşerken Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verisini açıklamasıyla milletvekili ve bakanlara yapılacak zam da belli oldu.
Kripto paralarda hareketlilik! Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin'de düşüş devam ediyor. Bitcoin 55 bin dolar seviyesine kadar çekildi. Bu rakam dört ayın en düşük seviyesi...
SPK 12 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. Kurul ayrıca Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 530 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu onayladı.
10 yıl önce maaşın 5-6 kat üstünde bahşiş aldıklarını belirten garsonlar şimdi yüzde 1'e bile sevinirken, kredi kartıyla yapılan ödemeler garsonların bahşişini de vurdu. Kartla ödemede müşteri gönüllü olarak hesaba bahşiş eklese de banka komisyonu, vergi derken o para adeta kuşa dönüyor. 100 TL'den sadece 55 TL'nin kendilerine kaldığını belirten sektör çalışanları, patronlarla bir araya geldi. İki taraf da "Bahşişte kesinti yüzde 10'a insin" çağrısı yaptı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli ve memurun zammı kesinleşti. Asgari ücrete ara zam bekleyen milyonlarca çalışanlar için adım sinyali gelmeyince özel sektörden de yeni hamle geldi. Bankaların yarışı kızıştı, çalışanını işe bağlamak isteyen patronlar aldıkları promosyonu çalışanlarına dağıtmaya başladı.
Türkiye'nin ekonomi politikalarını değerlendiren Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, dolar / TL, enflasyon ve faize ilişkin de tahminlerini açıkladı. Morales, yıl sonunda dolar TL kuru için 36 TL, enflasyon için yüzde 43 beklediklerini söyledi. Merkez Bankası'nın faiz indirimine bu yıl gidebileceğini aktaran Morales 250 baz puanlık bir düşüşün olabileceğini söyledi.
Dünya Bankası, Gambiya'ya 35 milyon dolarlık krediyi onayladı. Açıklamada fonun, ülkede devam eden sağlık tesisleri inşaatlarının tamamlanması, ulusal sağlık sigortası programının uygulanması gibi çalışmaları destekleyeceği kaydedildi.
Avrupa Birliği'nin (AB) Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere 38,1'e varan oranlarda ilave gümrük vergisi kararı karşında büyük üreticiler fiyatları artırmaya hazırlanıyor. Ek vergi kararı ise bugün yürürlüğe girdi.
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, 28 Haziran haftası 175 milyar 423 milyon lira artarak 13 trilyon 803 milyar 204 milyon liraya yükseldi.
AK Parti'de 3 dönem İstanbul milletvekilliği yapan ve yönetim kurulu üyesi olarak da görev alan Metin Külünk, partisini ekonomi üzerinden eleştirisiyle dikkatleri üzerine çekti. Semt pazarı ziyaretinde bir emeklinin AK Parti isyanına yanıt veren Külünk "20 yıldır bizi omuzlarında taşıyan insanların derdine çare olamıyorsak, bu vatandaşlar sonuna kadar haklıdır" dedi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri üst üste 8 haftalık yükselişine son verdi.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,49 değer kazanarak 10.734,05 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,24 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,51 değer kazandı.
Merkez Bankası Türk Lirası reel döviz kuru endeksi için veriyi yayımladı. Buna göre Haziran ayında yüzde 0,6 artış gösterdi.