FİNANS

ASTRA PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Genel Açıklama 27 Ekim 2026

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
Türkçe

oda_GeneralExplanationAbstract|
Genel Açıklama
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|http://www.xbrl.org/2003/role/terseLabel
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Astra Portföy Kira Sertifikası Katılım (TL) Fon portföyünde yer alan, Nurol Varlık Kiralama A.Ş. tarafından ihraç edilen TRDNVKAE2613 ISIN kodlu ve 26.10.2026 vade (itfa) tarihli kira sertifikasının anapara ve dönemsel getiri ödemelerinin, kaynak kuruluşun (WorqCompany Dış Ticaret A.Ş.) yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle zamanında gerçekleştirilemediği ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde temerrüt sürecinin başladığı duyurulmuştur.

Söz konusu duruma ilişkin olarak fonumuz tarafından aşağıdaki aksiyonlar alınmıştır:

1.     %100 Oranında Karşılık Ayrılması: Muhafazakarlık ve adil değerleme ilkeleri uyarınca, itfası gerçekleşmeyen ilgili kıymetin fon portföyündeki toplam değeri için 26.10.2026 tarihi itibarıyla %100 oranında karşılık ayrılmıştır. Bu işlem fon muhasebe kayıtlarına yansıtılmış olup, temerrüt riskinin fonun mevcut birim pay değeri (Net Aktif Değeri) üzerindeki olumsuz etkisi tamamen muhasebeleştirilmiştir. Dolayısıyla, bu aşamadan sonra söz konusu alacağın fon fiyatı üzerinde yeni bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.

2.     Yan Cep (Side Pocket) Uygulaması Başvurusu: Fonun diğer likit varlıklarının yönetiminin aksamaması, TEFAS ve fon alım-satım işlemlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi ve yatırımcılarımızın haklarının adil bir şekilde korunması amacıyla; temerrüde düşen bu varlığın fonun ana portföyünden ayrılmasına yönelik "Yan Cep" (Side Pocket) hesabı açılması için yasal mercilere ve saklayıcı kuruluş altyapısına gerekli resmi müracaatlar gerçekleştirilmiştir.

3.     Yan cep açılması sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, sorunlu varlık ana fondan izole edilecek; gelecekte ihraççı veya yasal takipler neticesinde yapılabilecek olası kısmi tahsilatlar/tasfiye ödemeleri ise doğrudan bu yan cep üzerinden hak sahibi yatırımcılarımıza (karşılık iptali yoluyla) gelir olarak aktarılacaktır.

4.     Süreçle ilgili hukuki takipler ve operasyonel gelişmeler yakından takip edilmekte olup, yatırımcılarımıza bilgi verilmeye devam edilecektir

      Yatırımcıların bilgisine sunulur.