Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Sosyal medya, İstanbul Sancaktepe'de kirası 8 bin TL olan bodrum kattaki evi konuşuyor. Bir vatandaş, söz konusu evi gezip gördüklerini videoya kaydedip paylaştı. Evin odalarında bolca ranza bulunduğu görülürken mutfak, tuvalet ve duvarlardaki detaylar dikkat çekti. Videoyu çeken vatandaşın mülk sahibinin ranzalar ve mutfakla ilgili söylediğini belirttiği sözler ise şaşkına çevirdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV vurgununun önüne geçmek için yeni bir hazırlık yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi beklenen vergi düzenlemesi taslağında şirketlerin birleşme, devir ve bölünme işlemlerinde de yeni düzenleme yapılacak. Bundan sonra birleşme, devir ve bölünme işlemleri, KDV indirimleri incelemesine tabi tutularak gerçekleştirilecek.
Irak'a yapılan ihracat 5 ayda 790,3 milyon dolar artarak 4,4 milyar dolara ulaştı. Irak'a en fazla dış satım yapan sektör 931,6 milyon dolarla hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayında Irak'a ziyaret gerçekleştirilmişti.
Rus hükümeti, ülkedeki ihracatçı şirketlere yönelik döviz gelirlerinin yüzde 80'ini satma zorunluluğunu hafifletti.
Son dakika haberi... Petrol ve dolar kurunda hareketlilik yaşanırken araç sürücüleri de benzinde motorinde zam olup olmadığını merak ediyor. Akaryakıt fiyatı zammında yeni gelişme yaşandı. Dün ertelenen benzin ve motorinde zammında yeni tarih belli oldu. Benzin grubunda 1 lira 81 kuruş, motorin grubunda 1 lira 79 kuruş fiyat artışı bekleniyor. Araç sürücüleri yeni zammın yürürlüğe gireceği tarihi araştırıyor. (21 Haziran güncel benzin ve motorin fiyatları)
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) swap hariç net rezervleri 14 Haziran haftası itibarıyla 11,4 milyar dolara yükseldi.
Akbank, 500 milyon doları tutarında yüzde 7.50 faiz oranıyla sürdürülebilir yurt dışı tahvil ihracı gerçekleştirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Londra temasları sürüyor. Bakan Şimşek, 50 trilyon Euro değerinde fon yöneten 150'den fazla yatırımcının yer aldığı Deutche Bank toplantısına katıldı. Bakan Şimşek dün de 2026 yılında enflasyonun tek haneye düşmesini beklediklerini söylemişti.
Son dakika haberi: Son günlerde yeni vergilerle ilgili iddialar gündemde. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz söz konusu iddialarla ilgili "Çalışmalar tamamlanıp resmi bir teklif niteliği kazanmadan yapılacak yorumlar, spekülasyondan öteye geçmeyecektir" mesajını verdi.
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bir fırıncı, kendi poşetini getiren vatandaşa ekmeği 1 TL indirimli satmaya başladı. Fırıncı yaptığı açıklamada "Kampanyamızı duyan müşterilerimiz bize sordular, memnun kaldılar ve teşekkür edip bu kampanyanın ne kadar süreceğini soruyorlar" ifadelerini kullandı. İlçede 200 gram ekmek 8 TL'den satılırken fırıncı, kendi poşetini getirene ekmeği 7 TL'den sattıklarını söyledi.
Mart ayında hem politika faizi hem de ihtiyaç kredisi oranları zirveyi görmüştü. Son günlerde gecelik faizlerdeki belirgin gerileme dikkat çekerken dün akşam da 3 ayın en düşük oranı görüldü. Yine, nisan ayında zirveyi gören mevduat faizlerinde de bariz bir gerileme söz konusu. Öte yandan bazı bankaların sunduğu en düşük ihtiyaç kredisi faizlerine bakıldığında da, 100 bin TL’nin 12 ay vadeli geri ödemesi 136 bin TL’ye geriledi.
ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta önceki haftaya göre yaklaşık 2 milyon 500 bin varil azaldı. EIA'nın Haziran 2024 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl 13 milyon 240 bin varil, gelecek yıl ise 13 milyon 710 bin varil olması bekleniyor.
Küresel piyasalarda ABD'den gelen veriler ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin değerlendirmeleri sonucu karışık seyir hakim. ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verisi ile bu hafta açıklanan perakende satışlar verisi Fed'in bu yıl faiz indirmine gideceğine yönelik beklentilerini desteklemesine karşın dün açıklanan haftalık işsizlik başvuruları verisi karışık sinyaller verdi.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,13 yükselişle 10.754,37 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,79 ile turizm olurken, tek kaybettiren yüzde 0,31 ile iletişim oldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışılıkla mücadele sıkı tedbirler almaya devam ediyor. Alışverişlerden sonra fişini almayana ceza yoldayken lüks yaşayıp gelirini saklayanlar içinse yeni adımlar kapıda. Harcamalarındaki farkı izah edemeyenlerin gelirlerinde de vergi alınacak.