Merkez Bankası duyurdu! Türk lirası mevduat hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranları ile yabancı para (YP) mevduat için TL cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık oranı değiştirildi. Karar 27 Eylül'den itibaren geçerli olacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam olacak mı sorusuyla ilgili olarak "Enflasyonun aşağı gidişini hızlandırmak için bu süreci mümkün olduğu kadar zamsız götürmek istiyoruz" dedi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan TBMM'de sunum yapacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak Karahan'ın TCMB'nin faiz kararları ile enflasyonla mücadeleye ilişkin gelişmelerin oluşturması öngörülüyor.