Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Ehliyetlerle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Eski ehliyet sahipleri için önemli uyarı geldi. Eski ehliyete sahip vatandaşların 2022 yılı içerisinde yeni ehliyetlere geçmesi gerekiyor. Ehliyet yenileme işleminin tarihi geçirildiği takdirde idari para cezası verilecek. İşte ehliyetlerle ilgili tüm gelişmeler...
Son dakika: Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 31 Ocak gün sonuna kadar uzatıldı. Erteleme kararının yaşanan yoğun kar olduğu nedeniyle olduğu ifade edildi.
Doğal gaz zammı nedeniyle sokakların karıştığı Kazakistan, şimdi de elektrik kesintisi nedeniyle karanlığa gömüldü. Kesintiden aynı hat üzerinden elektrik alan Kırgızistan ve Özbekistan da etkilendi. Yapılan açıklamalarda ise sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
Türkiye'nin tropikal bahçesi olarak bilinen Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yetişen 42 tür tropikal meyvenin üretim alanı son 2 yılda iki kat arttı. Üretici, 'Meyvelerin kralı' olarak tanınan mangonun tanesini 40 liradan satıyor. Mangonun perakende fiyatı ise 80 lirayı buluyor. Mango üreticisi Musa Ersoy, bu yıl mango üretiminden 300 bin lira gelir beklediğini ifade etti.
İnternetten alışveriş yapanlar için Yargıtay'dan emsal karar geldi. Yargıtay, bir çok müşterinin alışveriş yaptığı dükkan yerine alışveriş platformunu sorumlu tutmasının önüne geçecek bir karara imza attı ve internet alışverişinde karşılaşılan ayıplı malda platformların sorumlu olmadığına hükmetti.
Tarımda uygulanan sözleşmeli üretimin yasal altyapıya kavuşturulması düzenleme geliyor. Buna göre çiftçi ile alıcı arasındaki uyuşmazlıkların daha hızlı çözümlenmesi amacıyla ‘tüketici hakem heyeti’ gibi bir modelin oluşturulması planlanıyor. Böylece uzun süre saklanma imkanı olmayan tarımsal ürünlerin bozulmasının da önüne geçilmiş olacak.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yoğun kar yağışı sebebiyle İstanbul'da bulunan AVM'lerin 13.00'ten sonra açılması konusunda tavsiyede bulunduklarını duyurdu.
2021’de 2 trilyon doların üzerine çıkan kripto para piyasasında Bitcoin’in hakimiyetinin yüzde 95’ten yüzde 40’lara gerilemesiyle balinaların işlem hacimlerinin küçülmesinin sonucunda piyasa dengesi kuruldu. Ekosistemdeki altın ve borsa gibi diğer yatırım araçlarının getirileriyle dengeli bir seyir izleyen piyasada yasadışı faaliyetler de yüzde 1’in altına indi. 2022’de devreye alınacak regülasyonların da etkisiyle piyasanın spekülatif imajının tümüyle kırılması bekleniyor.
TOKİ İstanbul, Kocaeli ve Şanlıurfa’daki 49 arsayı açık artırmayla satışa sundu. Konut, ticaret, sanayi tesisi alanı, bakım akaryakıt servis istasyon alanı, konaklama tesisi alanı, , park, dini tesis, otopark, dinlenme alanı niteliğindeki arsalara, yüzde 15, 25 peşinat 60 ay vadeyle sahip olunabilecek.
TÜİK 2022 yılı Ocak ayı Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri verisini açıkladı. Buna göre, güven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektöründe artarken, inşaat sektöründe azaldı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 Ocak ayında 2021 Aralık ayına göre; hizmet sektöründe yüzde 1,2 ve perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 artarken, inşaat sektöründe yüzde 5,0 azaldı.
İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), ocakta bir önceki aya göre 1,1 puan azalarak yüzde 77,6 seviyesine geriledi.
25 Ocak günü Bitcoin ve diğer kripto paralardaki son durum yatırımcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Kasım ayında 69 bin seviyesine çıkarak en yüksek seviyesini gören kripto para piyasasında düşüşün ardından ilk kez yönünü yukarıya çevirdi. Son 24 saatte 32 bin dolar seviyelerine kadar inerek 6 ayın en düşük seviyesini gören Bitcoin piyasaların genelinde yaşanan toparlanmadan destek bularak 36 bin doların üzerini gördü. İşte piyasalarda son dakika gelişmeleri...
TÜİK Başkanı Prof. Dr. Sair Erdal Dinçer enflasyon hesaplamasına dair iddialar üzerinde açıklamalarda bulundu. Dinçer’in açıklamalarında enflasyon hesabı yapılırken 5 büyük zincir marketten 1,1 milyar veri aldığı bilgisi dikkat çekti. Öte yandan TÜİK Başkanı açıklanan ve hissedilen enflasyon için, “Yaşam maliyetini değil enflasyonu ölçüyoruz” ifadelerini kullandı.
Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 25 Ocak 2022 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 25 Ocak Salı dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.
Borsa İstanbul AŞ, BIST 50 endeksinde yer alan paylarda, bugün geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanacağını duyurdu. Söz konusu paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek.