PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ
Şirketimizin 27 Mart 2025 tarihinde yapılan 2024 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1. Türk Ticaret Kanunu gereğince, Yönetim Kurulunun önerileri de dikkate alınarak Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin, 1 yıl süreyle, 2025 yılına ilişkin hesap dönemini kapsamak ve Şirketimizin Finansal Tablo ve Raporlarını denetlemek üzere seçilmesinin onaylanmasına, karar edildi.
2. Şirket Esas Sözleşmesinin 6. maddesinde belirtilen 100.000.000.-TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanının 15.000.000.000.-TL.na yükseltilmesini ve 2021-2025 yıllarını kapsayan 5 yıllık geçerlilik süresinin 2025-2029 yıllarını kapsayacak şekilde uzatılmasını teminen, Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Kayıtlı Sermaye" başlıklı 6. Maddesinin tadili konusunda, T.C. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanlığı'nın 06.02.2025 tarih ve E-29833736-110.04.04-67459 sayılı ön izin yazısı ve T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nden alınan 11.02.2025 tarih, E-50035491-431.02-00106093336 sayılı ön izin ve maddenin eski ve yeni şekli okundu, müzakere edildi. Maddenin Sermaye Piyasası Kurulu onayı ve Bakanlık izni ekindeki şekline uygun olarak aynen ve aşağıdaki şekilde tadili, aynen kabul edildi.
YENİ ŞEKİL
KAYITLI SERMAYE
Madde 6-
Şirket 28.7.1981 tarih ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre Kayıtlı Sermaye sistemini kabul etmiş ve Sermaye Piyasası Kurulunun 27.4.1983 tarih ve 111 sayılı izni ile bu sisteme geçmiştir.
Şirketin Kayıtlı Sermaye Tavanı 15.000.000.000 TL'dir. (ONBEŞMİLYAR TÜRK LİRASI)
Herbir payın itibari değeri : 1 Kr.
Sermaye Piyasası Kurulunca verilen kayıtlı sermaye tavanı izni, 2025-2029 yılları arasındaki 5 (beş) yıllık dönem için geçerlidir. 2029 yılı sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olsa dahi, 2029 yılından sonra yönetim kurulunun sermaye artırım kararı alabilmesi için; daha önce izin verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulundan izin almak suretiyle genel kuruldan yeni bir süre için yetki alması zorunludur. Söz konusu yetkinin alınmaması durumunda yönetim kurulu kararıyla sermaye artırımı yapılamaz.
Şirketin çıkarılmış sermayesi 303.345.000 TL. olup, bu sermayenin 301.887.500 TL.lık kısmı İç Kaynaklardan karşılanmış, 337.500 TL.lık kısmı ise Pınar Un ve Tarım Ürünleri Sanayi A.Ş.'nin 45.000 TL. olan çıkarılmış sermayesinin, Sermaye Piyasası Kurulu ve ortaklarca uygun görülen 7.5 katlık değiştirme birimi ile çarpılması yolu ile elde edilmiş, kalan 1.120.000 TL.lık kısmın tamamı nakden ödenmiştir. 303.345.000 TL. tutarındaki çıkarılmış sermaye beheri 1 Kr. itibari değerde 10.500.000 adet A grubu nama ve 30.324.000.000 adet B grubu hamiline yazılı olmak üzere toplam 30.334.500.000 adet paydan oluşmuştur.
Yönetim Kurulu, 2025-2029 yılları arasında, Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine uygun olarak gerekli gördüğü zamanlarda, kayıtlı sermaye tavanına kadar nama ve/veya hamiline yazılı pay ihraç ederek çıkarılmış sermayeyi artırmaya yetkilidir.
Sermayeyi temsil eden paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde kayden izlenir.
Yönetim Kurulu, imtiyazlı ve itibari değerinin üzerinde veya altında pay çıkarmaya, pay sahiplerinin yeni pay alma haklarını sınırlandırmaya veya imtiyazlı pay sahiplerinin haklarını kısıtlayıcı nitelikle karar almaya yetkilidir.
3. Şirket Ana Sözleşmesinin 7. Maddesi uyarınca, Yönetim Kurulu üye sayısı, 3 bağımsız üye ile birlikte toplam 9 üye olarak tespit edildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine, Sn. Emine Feyhan YAŞAR, Sn. İdil YİĞİTBAŞI, Sn. Kemal SEMERCİLER, Sn. Yılmaz GÖKOĞLU, Sn. Mehmet AKTAŞ, Sn. Tunç TUNCER ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, Sn. Seçkin ŞENOL, Sn. Faruk Coşkun BEDÜK ve Sn. Seden BALCI, 1 yıl süreyle 2025 yılı hesaplarını incelemek amacıyla toplanacak Olağan Genel Kurul'a kadar görev yapmak üzere seçildiler.
Yönetim Kurulu Üyelerinin, Genel Kurul toplantısından önce şirket internet sitesinde ilan edilen özgeçmişleri hakkında bilgi verildi.
4. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17-1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12. Maddesi uyarınca; Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine herhangi bir teminat, rehin, ipotek, kefalet verilmediği hususunda genel kurula bilgi verildi.
5. Şirketin 2024 yılı içinde çeşitli kurum ve kuruluşlara yaptığı bağış ve yardımlara ilişkin ortaklara bilgi sunuldu ve 2025 yılı içersinde yapılacak bağışların üst sınırının Şirket'in Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde kamuya açıklanan son yıllık bilançoda yer alan Aktif Toplamının binde 5'ine kadar olmasına, karar verildi.
6. 2024 yılı net dağıtılabilir kârının hesaplanmasında; Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diğer yasal mevzuat hükümleri, esas sözleşmemizin kâr dağıtımına ilişkin maddeleri ve Kâr Dağıtım Politikamız dikkate alınarak; Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-14.1 Tebliği'ne uygun olarak ve Türkiye Muhasebe Standartları esas alınarak hazırlanan bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolara göre 2024 yılı net dönem kârı 2.327.597 TL olarak hesaplanmıştır.
TTK'nın 519/1'inci maddesine göre yıllık kârın yüzde beşi, ödenmiş sermayenin yüzde yirmisine ulaşıncaya kadar genel kanuni yedek akçe olarak ayrılmak zorundadır. Yasal kayıtlarımız uyarınca hesaplanan yıllık karımız esas alındığında ayrılmak durumunda bulunan genel kanuni yedek akçe tutarı 2.327.597 TL'yi aştığından bu döneme ilişkin dağıtılabilir kar bulunmamaktadır.
Bu nedenle yıl karı maddesinin görüşülmeden geçilmesine, karar verildi.
Bilgilerinize arz ederiz.
Saygılarımızla,
PINAR ENTEGRE ET VE UN SANAYİİ A.Ş.