FİNANS

BESLER GIDA VE KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 17 Şubat 2026

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Şirketimizce, faaliyetlerimizin sürdürülebilirliğini sağlamak, çevresel etkimizi azaltmak ve israfsız şirket olma hedefimiz doğrultusunda, Afyonkarahisar Emirdağ'da yer alan fabrikamızda  güneş enerjisi santrali (GES) yatırımına başlanması kararı alınmıştır. Enerji Performans Sözleşmesi modeliyle hayata geçirilecek olan yatırımın, Besler ve Chint Group iştiraki Chint Solar Turkey Investment Enerji A.Ş. iş birliğiyle 2026 yılı Nisan ayında hizmete girmesi planlanmaktadır.

Emirdağ'daki fabrikamızın; ilk etap olarak çatı GES olmak üzere toplamda 5.734 güneş panelinin kurulacağı santralin devreye girmesiyle birlikte yaklaşık 3.354,39 kWp kurulu alt yapıya sahip olması, GES yatırımıyla yıllık 4,3 milyon kWh elektrik enerjisi üretilmesi ve bu sayede fabrikanın yıllık elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 16'sının karşılanması planlanmaktadır. Enerji Performans Sözleşmesi modeli kapsamında, kurulum yapıldıktan sonra, 10 yıl süre ile tüm maliyetler yüklenici firmaya ait olmak üzere, sistem işletilecek ve sistemden elde edilecek menfaat doğrudan Şirketimiz nezdinde somutlaşacaktır. 10 yıllık sürenin sonunda ise santralin mülkiyeti Şirketimize geçecektir.

GES yatırımına ilişkin gerekli izin başvuruları tamamlanmış olup, konu ile ilgili gelişmeler oldukça kamuya duyurulacaktır.