FİNANS

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş. Geleceğe Dönük Değerlendirmeler 1 Kasım 2023

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_ForwardLookingEvaluationsAbstract|
Geleceğe Yönelik Değerlendirmeler
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
08.08.2023
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Yılın en önemli çeyreğinde çok güçlü sonuçlar ile tamamlayarak 2023 yılı sene sonu beklentilerimizi revize ediyoruz. Beklenenden daha iyi sonuçlar elde etmemiz ve yılın geri kalanına ilişkin artan iyimserliğimiz bu revizyonu yapmamızı sağlamıştır.

Buna göre,

Konsolide Bira Satış Hacminin düşük-orta tek haneli seviyede büyümesi beklenmektedir (önceki: düşük-tek haneli seviyede büyüme).

Konsolide Net Satış Gelirlerinin kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak yüksek-otuzlu yüzdelerde artması beklenmektedir.

Bira Grubu Net Satış Gelirlerinin kur çevrim farkının etkisinden arındırılmış olarak, orta-yüksek yirmili yüzdelerde artması beklenmektedir. (önceki: düşük yirmili yüzdelerde büyüme)

Konsolide FAVÖK marjının geçen seneye paralel olacağı beklenmektedir (önceki: 100 baz puan civarında daralma)

Bira Grubu FAVÖK marjının geçen seneye paralel olacağı öngörülmektedir. (önceki: 100 baz puan civarında daralma)

*2023 beklentileri mevcut verilere dayalı olarak yönetimin beklentilerini yansıtmaktadır. Şirket'in gerçek performansını önemli ölçüde etkileyebilecek makroekonomik, finansal, jeopolitik ve politik riskler ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla gelecekteki olaylar ve belirsizliklere bağlı olarak gerçek sonuçlar farklılık gösterebilir.

                  

**Yukarıda sunulan 2023 sene sonu beklentileri bira grubu ve meşrubat grubu operasyonlarını içermekte olup "Anadolu Etap Tarım" ve"Anadolu Etap İçecek" operasyonları performansını içermemektedir.