FİNANS

İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 3 Kasım 2025

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[ANSGR, TSKB, ISGSY]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 16.10.2025 tarih ve 2025/54 sayılı bülteninde duyurulduğu üzere;

  

İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (İş Girişim) 500.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 74.652.480 TL olan çıkarılmış sermayesinin mevcut hissedarların rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak Borsa İstanbul A.Ş.'nin "Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür"ü ("TAS Prosedürü") çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatı esas alınmak suretiyle 800.000.000 TL satış bedeli karşılığı hesaplanacak nominal tutarda artırılması ve sermaye artırımı sonucunda ihraç edilecek B grubu payların tamamının halka arz edilmeksizin, tahsisli satış yöntemi ile İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ("İş Yatırım"), Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. ("TSKB"), Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi ("Anadolu Sigorta") ve Milli Reasürans T.A.Ş.'ye ("Milli Reasürans") satılması amacıyla düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması talebi;

  

-Tahsisli sermaye artırımına konu payların satış fiyatının, TAS Prosedürü çerçevesinde belirlenecek baz fiyattan aşağı olmamak üzere belirlenmesi,

  

- İş Yatırım, TSKB, Anadolu Sigorta ve Milli Reasürans tarafından satın alınan payların aynı fiyattan Sermaye Piyasası Kurulu karar tarihi itibarıyla İş Girişim paylarına sahip olan yatırımcılara talep etmeleri halinde kendi payları oranında satılması zorunluluğu getirilmesi ve bahse konu şirketler tarafından konuya ilişkin bir duyurunun Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanması ve duyuruda İş Yatırım, TSKB, Anadolu Sigorta ve Milli Reasürans tarafından belirlenen iki iş günü süreyle yatırımcıların ilgili şirketlerden talepte bulunabileceklerinin belirtilmesi,

  

- Sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payları tahsisli olarak satın alacak olan İş Yatırım, TSKB, Anadolu Sigorta ve Milli Reasürans'ın söz konusu payları Merkezi Kayıt Kurulu A.Ş. (MKK) nezdinde hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 1 yıl süreyle Borsa'da satmasının kısıtlanması ve benzer şekilde sermaye artırım işlemi sonrasında bahse konu şirketler tarafından satılan payları satın alacak yatırımcıların da bu işleme konu olan payları yukarıda belirtilen tarihten itibaren 1 yıl süreyle Borsa'da satmasının kısıtlanması

  

şartlarıyla olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

  

İş Girişim tarafından çıkarılmış sermayenin tahsisli olarak artırılması kapsamında, satış fiyatının belirlenebilmesi için TAS Prosedürü çerçevesinde baz fiyatın hesaplanması amacıyla 17.10.2025 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuru yapılmıştır. Borsa İstanbul A.Ş.'den İş Girişim'e iletilen yazıda yer verilen TAS Prosedürü'nün 7.1 maddesine göre belirlenen baz satış fiyatı olan 76,95 TL kullanılarak sermaye artırım tutarı hesaplanmıştır. Sermaye artırımı sonucunda İş Girişim'in çıkarılmış sermayesi 74.652.480 TL'den 85.048.841,27 TL'ye çıkacak olup, bu çerçevede İş Girişim tarafından onaylı nihai ihraç belgesinin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na 23.10.2025 tarihinde başvurulmuştur.

  

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan ihraç belgesi 24.10.2025 tarihinde İş Girişim tarafından KAP'ta açıklanmıştır. İş Yatırım tarafından TAS Prosedürü kapsamında satış işlemi 31.10.2025 tarihinde gerçekleştirilmiş, takas işlemleri Borsa dışında yine 31.10.2025 tarihinde tamamlanmıştır.

  

Bu işlem sonucunda İş Yatırım, TSKB, Anadolu Sigorta ve Milli reasürans tarafından yeni edinilen toplam 10.396.361,27 TL nominal bedelli paylar 4-5 Kasım 2025 tarihlerinde, 16.10.2025 tarihi itibarıyla MKK kayıtlarında pay sahibi sıfatını haiz olan ve talepte bulunan yatırımcılara kendi payları oranında olmak kaydıyla (16.10.2025 tarihi itibarıyla sahip oldukları payların azami %13,92634'ü kadar) edinim fiyatı olan 76,95 TL fiyat üzerinden devredilecektir.

  

İş Yatırım, TSKB, Anadolu Sigorta ve Milli Reasürans tarafından yeni edinilen paylardan yukarıda belirtilen şekilde talepte bulunan ve devralan yatırımcılar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 16.10.2025 tarih ve 2025/54 sayılı bülteninde belirtildiği üzere ilgili payları Merkezi Kayıt Kurulu A.Ş. nezdinde hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 1 yıl süreyle Borsa'da satamayacaktır.



  

Talep Toplama: 

  

Talepte bulunacak pay sahiplerinin, 4-5 Kasım 2025 tarihleri süresince, ekte yer alan Talep Formu'nu İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye doğrudan veya hesaplarının bulunduğu Aracı Kurumlar üzerinden ulaştırmaları, 16 Ekim 2025 tarihi itibarıyla sahip oldukları payların azami %13,92634'ü oranında ve 1 TL nominal değerli beher pay için 76,95 TL üzerinden hesaplanacak pay bedellerini 4-5 Kasım 2025 tarihlerinde, talep formunu ilgili Aracı Kurum üzerinden iletmiş olması halinde ilgili Aracı Kuruma, doğrudan İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye iletmiş olması halinde ise aşağıda belirtilen hesaba ISGSY Pay Alım Bedeli açıklaması ile ödemeleri gerekmektedir.

  

- İlgili Aracı Kurumların; Türkiye iş Bankası A.Ş. nezdinde bulunan TR710006400000119240010375 IBAN numaralı İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. hesabına pay sahiplerine ait tutarların toplamını ISGSY Pay Alım Bedeli açıklaması ile yatırmaları,

  

- Ekte yer alan tabloyu, her bir pay sahibine ait ad soyad, T.C. kimlik numarası, MKK sicil numarası ile hak edilen pay adedi ve TL tutarı bilgileri, Kurum Adı, Kurum Kodu ve ilgili yatırımcıların kurumlarındaki yatırım hesap bilgilerini doldurarak,

  

- İlgili listenin Şirket yetkililerince imzalanmış çıktısı ve

  

- İlgili listelerin Excel formatında dosya eki olarak,

  

- İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin takasoperasyonlari-hissesenetleri@isyatirim.com.tr eposta adresine göndermesi gerekmektedir.

  

Gerekli kontrollerin tamamlanmasının ardından, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından en geç 7 Kasım 2025 tarihinde, ilgili Aracı Kurumların kendilerine ait yatırım hesaplarına ISGSY pay virmanları yapılacaktır. Aracı Kurumların, kendi hesaplarına yapılan toplu virman sonrasında, talepte bulunan pay sahiplerinin hesaplarına ilgili tutarda payı dağıtması gerekmektedir. Diğer taraftan İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye doğrudan talepte bulunan pay sahiplerine ise hak ettikleri paylar, belirttikleri hesaplarına İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından aktarılacaktır.

  

Aracı Kurumlar, yatırımcılardan talep formlarını elektronik ortam dahil uygun görecekleri yöntemler ile toplayabileceklerdir. Toplanan talep formları, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., idari makamlar ve/veya düzenleyici kurumlar tarafından talep edilmesi durumunda teslim edilmek üzere Aracı Kurumlar tarafından yasal süreler gözetilerek saklanacaktır.

  

 

  

 

  

Dağıtım Esasları: 

  

Talep toplama 2 (iki) iş günü süresince yapılacak ve 2. gün saat 17:00 itibarıyla bitecek, 2. gün saat 17:00 sonrası yapılan talepler ve gönderilen tutarlar dikkate alınmayacak, yatırımcı veya ilgili Aracı Kurum hesaplarına iade edilecektir. Yatırımcıların, talep toplama süresince talebinin tamamından vazgeçme hakkı bulunmaktadır. İptal edilen taleplere ait iadeler talep toplama süresinin bitimini takip eden en geç 2 iş günü içinde yatırımcı veya ilgili Aracı Kurum hesaplarına yapılacaktır. 

  

Talep toplamanın bitişini takip eden 1 iş günü süresince gelen taleplerin, MKK'dan temin edilen hak sahipleri ve hak tutarlarının belirlendiği listeler ile kontrolü yapılacak, aşağıda bahsi geçen uyuşmazlık ve/veya eksiklikler tespit edilmesi durumunda, yatırımcılar veya Aracı Kurumlar ile iletişime geçilip düzeltmeler yapılması yönünde en iyi gayret gösterilecektir.

  

İlgili yatırımcılar veya Aracı Kurumlarca bildirilen Talep Toplama listelerinde, T.C. Kimlik No, MKK Sicil No gibi eksiklikler, uyuşmazlıklar olması durumunda ilgili yatırımcının talebi geçersiz kabul edilecektir. İş Yatırım, bu eksiklik ve uyuşmazlıkların ilgili yatırımcılar veya Aracı Kurumlar ile giderilmesi için en iyi gayreti gösterecektir. Uyuşmazlık ve eksiklikler sebebiyle karşılanmayan talepler nedeniyle, kendi kusuruna atfedilebilecek durumlar hariç, İş Yatırım sorumlu tutulamayacaktır.

  

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. kendisine gelen taleplerde, MKK'dan temin edilen yatırımcı ve pay stok bilgisini esas alacaktır.

  

- Bir yatırımcının MKK'dan temin edilen listeden fazla miktarda pay için talepte bulunması durumunda, MKK listeleri dikkate alınacak, bu listeye göre pay dağıtımı yapılacaktır. Yatırımcının fazla gönderdiği TL tutar, yatırımcının hesabına iade olarak gönderilecektir.

  

- Bir yatırımcının birden fazla kurumdan talepte bulunması ve toplam talebinin MKK listelerinde yer alan tutardan fazla olması durumunda, İş Yatırım gelen talebin, hangi Aracı Kurum ve/veya Kurumlardan karşılanacağını, hangi Kurum ve/veya Kurumlara iade yapılacağına karar verecektir.

  

- Talepte bulunan yatırımcının MKK'dan temin edilen hak sahiplerinin yer aldığı listede bulunmaması durumunda talep için gönderilen meblağın iadesi yapılacaktır.

  

Karşılanmayan talepler, ilgili Aracı Kurumlara bildirilecektir.

  

Yukarıda bahsi geçen sebepler ile karşılanmayan taleplere ait tutarlar, talep toplamanın bitişini takip eden en geç 2 iş günü sonunda ilgili yatırımcı hesaplarına iade edilecektir.

  

En geç 7 Kasım 2025 tarihi itibarıyla, yatırımcıların hak ettikleri paylar ilgili hesaplarına gönderilecektir.

  

Talep toplama sürecinde ve takip eden 2 işi günü sürecinde, talepte bulunan yatırımcıların, talepleri için ödemiş oldukları tutarlar nemalandırılmayacak ve talep sahiplerine bir faiz ödemesi yapılmayacaktır.

  

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye doğrudan veya Aracı Kurumlar üzerinden talepler iletirken kullanılacak şablonlar ekte yer almaktadır.