FİNANS

AKÇANSA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 22 Mayıs 2026

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
20.04.2026
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|
Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ("SAHOL") tarafından 28 Ocak 2026 tarihinde Şirketimize ve Heidelberg Materials AG'ye ("Alıcı") yapılan bir bildirim ile taraflar arasındaki sözleşmesel yükümlülükler uyarınca, SAHOL, Şirketimizin çıkarılmış sermayesinde toplam 76.035.136,43 Türk Lirası itibari değere sahip ve Şirketimizin toplam sermayesinin %39,72'sine tekabül eden nama yazılı paya ("Teklif Edilen Paylar") ilişkin olarak ilişkisiz bir üçüncü taraftan gelen bağlayıcı bir teklifi Şirketimize ve Alıcı'ya bildirmiş ve Alıcı'dan Teklif Edilen Paylar'ı satın alma hakkını kullanıp kullanmayacağını bildirmesini talep etmiştir. Alıcı tarafından söz konusu bildirimin değerlendirilmesi sonucunda, Teklif Edilen Paylar'ın satın alınmasına yönelik teklifin kabulüne ilişkin kararı, 17 Nisan 2026 tarihinde SAHOL'e ve Şirketimize bildirilmiştir. Bu husus 20 Nisan 2026 tarihli Özel Durum Açıklaması ile kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Şirketimizin toplam sermayesinin %39,72'sine tekabül eden SAHOL paylarının Alıcı tarafından devralınmasına ilişkin işleme Rekabet Kurumu tarafından 21 Mayıs 2026 tarihinde izin verilmiştir.
Devir işlemleri, diğer yasal izin gerekliliklerinin yerine getirilmesini takiben tamamlanacak olup, konuya ilişkin önemli gelişmeler ve sermaye piyasası mevzuatı uyarınca yapılması gereken açıklamalar kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.
Pay sahiplerimize ve kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.