FİNANS

HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 8 Ağustos 2025

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği (II-14.1) (Tebliğ) 12/A maddesi 4. fıkrası uyarınca, Ana Ortaklığımız Türkiye Halk Bankası AŞ'nin bağlı ortaklığı olan Şirketimizin, Tebliğ'de belirtilen süreler içinde kalmak kaydıyla, Ana Ortaklığımız ile aynı anda ya da daha önce finansal raporlarını bildirmesi esastır.

TMS 29 Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama Standardı kapsamında enflasyon muhasebesi uygulayacak şirketlere, finansal raporlarının kamuya ilanı için ek süre verilmesine ilişkin hususları içeren 25.01.2024 tarih ve 6/137 sayılı Kurul Kararı 25.01.2024 tarih ve 2024/6 sayılı SPK Bülteni'nde, söz konusu Kurul Kararına ilişkin Ek Duyuru ise 23.01.2025 tarih ve 2025/4 sayılı SPK Bülteni'nde yayımlanmıştır. Bu kapsamda, Şirketimize, 30 Haziran 2025 tarihinde sona eren hesap dönemine ait finansal tablolar ve sınırlı denetim raporunun ilanı için ek süre verilmiştir.

Bu kapsamda, Şirketimiz finansal raporları, Bülten'de yer verilen ek süre içerisinde kalmak kaydıyla, Ana Ortaklığımız Türkiye Halk Bankası AŞ'den sonra açıklanacaktır.

Ana Ortaklığımız Türkiye Halk Bankası AŞ'nin 30 Haziran 2025 tarihli konsolide olmayan ve konsolide finansal tabloları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) mevzuatı çerçevesinde, enflasyon muhasebesi uygulanmaksızın ilgili BDDK düzenlemelerine uygun olarak hazırlanmıştır.

Ana Ortaklığımız Türkiye Halk Bankası AŞ'nin, 30 Haziran 2025 tarihinde sona eren hesap dönemine ait, enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış, sınırlı denetimden geçmiş konsolide olmayan ve konsolide finansal tablo ve sınırlı denetim raporları, 8 Ağustos 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ve Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin web sitesinde(https://www.halkbank.com.tr/tr/yatirimci-iliskileri/finansal-bilgiler/finansal-bilgiler/finansal-tablolar-ve-bagimsiz-denetim-raporlari.html) yayımlanmıştır.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin 30 Haziran 2025 tarihinde sona eren hesap dönemine ait konsolide olmayan ve konsolide denetim raporlarında yer verilen, Şirketimizin enflasyon düzeltmesine tabi tutulmamış ve sınırlı denetimden geçmemiş mali verileri 59.513.838 bin TL Aktif Toplamı, 40.881.703 bin TL Özkaynak Toplamı, 26.054.630 bin TL Sabit Varlık Toplamı, 95.255 bin TL Faiz Gelirleri, 4.375.489 bin TL Cari Dönem Kar/Zararı, 3.191.985 bin TL Önceki Dönem Kar/Zararı tutarları ile Şirketimizin TMS 29 uyarınca enflasyon muhasebesine tabi tutularak açıklanacak finansal tablolar ve sınırlı denetim raporunda yer alacak mali verileri arasında enflasyon muhasebesi kaynaklı fark oluşması beklenmektedir.

Şirketimizin, 30 Haziran 2025 tarihinde sona eren hesap dönemine ait, enflasyon muhasebesine tabi tutulmuş ve sınırlı denetimden geçmiş finansal tabloları ve sınırlı denetim raporu, mevzuatta yer verilen süre içerisinde, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ve Şirketimiz web sitesinde (https://www.halkgyo.com.tr/) yayımlanacaktır.

İşbu açıklama Sermaye Piyasası Kurulu karar organının 25.01.2024 tarih ve 6/137 sayılı Kararı ve bu kapsamda 23.01.2025 tarih ve 4/156 sayılı Kararı ile yapılan ek duyuru uyarınca yapılmış olup, duyuruda yer  alan bilgilerden doğan sorumluluğun kabul edildiğini beyan ederiz.


                     Saygılarımızla,

HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.


Yaşar GÖKTAŞ                                   Erdal BEKİN                          Raci Kaptan KOLAYLI

Finansal Yönetim ve                      Genel Müdür ve                     Denetimden Sorumlu 

Planlama Genel Müdür Yrd.      Yönetim Kurulu Üyesi                Komite Başkanı