FİNANS

TURCAS HOLDİNG A.Ş. Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim 16 Ekim 2025

Özet Bilgi
Olağanüstü Genel Kurul Toplantı Sonucu
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi
Olağanüstü Genel Kurul
Karar Tarihi
18.09.2025
Genel Kurul Tarihi
16.10.2025
Genel Kurul Saati
10:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih
15.10.2025
Ülke
Türkiye
Şehir
İSTANBUL
İlçe
SARIYER
Adres
Maslak mah. AOS 55. Sok. 42 Maslak A Blok No:2/7
Gündem Maddeleri
1 - Açılış ve Başkanlık Divanı seçimi
2 - Başkanlık Divanı'na Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın imzalanması için yetki verilmesi
3 - Yönetim Kurulu'nun 2024 mali yılı kâr dağıtımına ilişkin önerisinin Genel Kurul'un onayına sunulması
4 - Şirketimizin Ana Sözleşmesi'nin Temettü ve Temettü Avansı Dağıtılması başlıklı 41'inci maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu 23 Ocak 2014 tarihli ve II-19.1 sayılı Kâr Payı Tebliği çerçevesinde, 2025 hesap dönemi içerisinde Kâr oluşması halinde, Kâr Payı Avansı dağıtımına karar vermek üzere Yönetim Kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması
5 - 2025 hesap dönemi sonunda yeterli kâr oluşmaması veya zarar oluşması durumlarında, dağıtılacak kâr payı avansının 2025 hesap dönemine ilişkin yıllık finansal durum tablosunda yer alan kâr dağıtımına konu edilebilecek kaynaklardan mahsup edilebilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması
6 - Pay sahipleri tarafından yöneltilen soruların cevaplanması
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım
Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1
Olaganustu GK Davet ve Vekaletname.pdf - İlan Metni
EK: 2
EGAM Invitation Letter and Power of Attorney.pdf - İlan Metni
EK: 3
Olaganustu GK Bilgilendirme Dökümani.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
EK: 4
EGAM Information Document.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
Genel Kurul Sonuçları
Genel Kurul Yapıldı mı?
Evet
Genel Kurul Sonuçları

TURCAS HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ'NİN

16 EKİM 2025 TARİHLİ

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

Turcas Holding Anonim Şirketi'nin ("Şirket"), Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nı yapmak üzere, 16 Ekim 2025 tarihinde saat 10.00'da, Maslak Mah. AOS 55 Sok. 42 Maslak A Blok No: 2/7 Sarıyer/İstanbul adresinde, T.C. Ticaret Bakanlığı İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nün 15.10.2025 tarih ve E-90726394-431.03-00114627818 sayılı yazısı ile görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi Sayın Nuran Devrim'in iştirakiyle toplanılmıştır.

Genel Kurul Toplantısı açılmadan yapılan tetkiklerde:

Esas Sözleşme'nin 27 ve 48'inci maddeleri gereği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na ait davet ilânlarının 22.09.2025 tarihli ve 11420 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde, 22.09.2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP), Şirket'imizin kurumsal web sitesi www.turcas.com.tr adresinde ve Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde ("EGKS") süresi içinde yapıldığı, ayrıca 23.09.2025 tarihli Nasıl Bir Ekonomi gazetesinde de ilân verildiği tespit edilmiştir.

Türk Ticaret Kanunu'nun 414. maddesi gereği, adres bilgilerini Şirket'e bildiren pay sahiplerine Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile ilgili gündemi ve vekâletname örneğini içeren davet mektuplarının iadeli taahhütlü olarak 23.09.2025 tarihinde usulüne uygun olarak gönderildiği tespit edilmiştir.

Türk Ticaret Kanunu'nun 417. maddesine göre tanzim edilerek ortakların tetkikine toplantı mahallinde sunulan Hazirun Cetveli'nde, Şirket'in toplam çıkarılmış sermayesini temsil eden 255.600.000 TL'lik ve her biri 1,00 TL nominal değerde 255.600.000 adet paydan, 38,830 adet payın asaleten, 140.357.596,747 adet payın vekâleten olmak üzere toplam 140.357.635,577 adet payın temsil edildiği ve Türk Ticaret Kanunu ile Şirket Esas Sözleşmesi gereği yeterli çoğunluğun bulunduğu anlaşıldığından toplantının açılabileceği Bakanlık Temsilcisi Sayın Nuran Devrim tarafından bildirilmiştir.

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Sn. ERDAL AKSOY ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. BANU AKSOY'un toplantıda hazır bulunduğu tespit edilmiştir.

Toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Sn. ERDAL AKSOY tarafından açılmış ve aşağıdaki gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmiştir.

1. Divan Heyeti'nin teşkiline geçilmiştir. Divan Heyeti teşkiline ilişkin Engin Çaylan tarafından verilen önerge genel kurula okunup oylamaya sunulmuştur. Verilen önerge toplantıya katılan ortakların 0 ret oyuna karşılık 140.357.635,577 kabul oyu ile oy birliği ile kabul edilmiştir. Verilen önergeye göre Divan Heyeti aşağıdaki şekilde teşkil etmiştir:

- Divan Başkanlığı'na Sayın ERDAL AKSOY,

- Oy Toplama Memurluğu'na Sayın FATMA ECE ÖZTUNÇ,

- Divan Sekreterliği'ne (Tutanak Yazmanı) Sayın BANU AKSOY seçilmişlerdir.

Divan Başkanı Sayın Erdal Aksoy, toplantıya katılım hakkı veren belgelerin mevzuata uygunluğunun yönetim organınca kontrol edildiğini tespit ederek hazır bulunanlar listesini imzalamıştır.

2. Başkanlık Divanı'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantı Tutanaklarını imzalaması hususu Genel Kurul'un onayına sunulmuştur. Olağanüstü Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın Başkanlık Divanı tarafından imzalanması için yetki verilmesi hususu toplantıya katılan pay sahiplerinin 0 ret oyuna karşılık 140.357.635,577 kabul oyu ile oy birliği ile kabul edilmiştir.

3. Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usul Kanunu kapsamında tutulan 31 Aralık 2024 tarihli mali tablolar ile Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine uygun olarak hazırlanmış ve bağımsız denetimden geçmiş 31 Aralık 2024 tarihli konsolide olmayan mali tablolar esas alınarak düzenlenen Kar Payı Dağıtım Tablosu'nda mevzuata göre ayrılması gereken tüm akçeler düşüldükten sonra, Aralık 2024'te dağıtılan 145.000.000 TL tutarındaki avans kar payı dağıtımı ve Haziran 2025'te dağıtılan 200.000.000 TL kar payı dağıtımı sonrası 2024 yılına ait dağıtılabilir kardan kalan 171.021.272,29 TL'nin 17 Ekim 2025 tarihinden itibaren tamamı nakden ödenmek üzere pay sahiplerine kâr payı olarak dağıtılması hususundaki yönetim kurulu önerisi toplantıya katılan pay sahiplerinin 0 ret oyuna karşılık 140.357.635,577 kabul oyu ile oy birliği ile kabul edilmiştir.

4. Şirketimizin Ana Sözleşmesi'nin Temettü ve Temettü Avansı Dağıtılması başlıklı 41'inci maddesi ve Sermaye Piyasası Kurulu 23 Ocak 2014 tarihli ve II-19.1 sayılı Kâr Payı Tebliği çerçevesinde, 2025 hesap dönemi içerisinde Kâr oluşması halinde, Kâr Payı Avansı dağıtımına karar vermek üzere Yönetim Kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması konusundaki gündem maddesi toplantıya katılan pay sahiplerinin 0 ret oyuna karşılık 140.357.635,577 kabul oyu ile oy birliği ile kabul edilmiştir.

5. 2025 hesap dönemi sonunda yeterli kâr oluşmaması veya zarar oluşması durumlarında, dağıtılacak kâr payı avansının 2025 hesap dönemine ilişkin yıllık finansal durum tablosunda yer alan kâr dağıtımına konu edilebilecek kaynaklardan mahsup edilebilmesi hususu toplantıya katılan pay sahiplerinin 0 ret oyuna karşılık 140.357.635,577 kabul oyu ile oy birliği ile kabul edilmiştir.

6. Pay sahipleri tarafından yöneltilen sorular cevaplamıştır.

Divan Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile ortakların dilek ve temennileri dinlenerek,

Gündemde görüşülecek başka bir madde olmadığından toplantıya Divan Başkanı tarafından son verildi.

İşbu tutanak toplantı yerinde, 5 nüsha halinde tanzim ve imza edilmiştir.

Tarih: 16.10.2025

Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar
Kar Payı Dağıtım
Görüşüldü
Genel Kurul Sonuç Dökümanları
EK: 1
Genel Kurul Toplantı Tutanagi 16 10 2025.pdf - Tutanak
EK: 2
Meeting Minutes 16 10 2025.pdf - Tutanak
EK: 3
Hazirun 16.10.2025.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi
Ek Açıklamalar

Olağanüstü Genel Kurul toplantı sonuçları ekte sunulmuştur.