FİNANS

KOLEKSİYON MOBİLYA SANAYİ A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 19 Aralık 2025

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
28.11.2023
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Şirketimiz tarafından konuya ilişkin olarak daha önce 28.11.2023 tarihinde kamuya açıklama yapılmış olup, devam eden yargısal sürece ilişkin gelinen aşama ve yeni gelişmeler işbu açıklama ile kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır

Şirketimizin taraf olduğu tasarım ve üretim sözleşmesi kapsamında ikame edilen ve Milletlerarası Ticaret Odası (‘MTO') (‘ICC') Tahkim Divanı tarafından 01 Ocak 2021 tarihinde yayımlanan kurumsal tahkim kuralları (‘MTO 2021') çerçevesinde İstanbul'da (tahkim yeri) yürütülen ICC 26954/ELU sayılı dosyanın tahkim yargılaması sonucunda davanın KABULÜNE 26 Ekim 2023 tarihinde karar verilmiştir.

Bu hakem kararına karşı Koleksiyon tarafından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, 14. Hukuk Dairesi'nin 4686 Sayılı Kanun gereği ilk derece mahkemesi sıfatıyla 2023/5 Esas sayılı dosya ile iptal davası ikame edilmiş; 2024/5 Karar sayılı ve 27.09.2024 tarihli karar ile ‘ davanın reddine' karar verilmiştir.Bu karara karşı Koleksiyon tarafından temyiz başvurusu yapılmış, Yargıtay yüksek 11. Hukuk Dairesi, 2024/6541 Esas, 2025/2304 Karar Sayılı ve 10.04.2025 tarihli ‘temyiz talebinin reddine' dair karar verilmiştir.


Bunun üzerine yabancı tabiyetinde alacaklılar tarafından İstanbul Asliye 15.Ticaret Mahkemesi, 2025/591 D. İş dosyası ile hakem kararının icra edilebilirliğine dair başvuru yapılmış, bu başvuru da 08.12.2025 tarihinde karara bağlanmış, talep kabul edilmiştir. Bu karara karşı istinaf yolu açık olup süresi içinde Koleksiyon tarafından istinaf kanun yoluna başvurulacaktır.

18 Aralık 2025 tarihinde bu kez İstanbul 35. İcra Dairesi Müdürlüğü, 2025/19378 Esas sayılı icra takip dosyasından düzenlenen icra emri vekillerimize tebliğ edilmiştir.  İcra emri içeriğinde 241.680,19 USD ve 2.514.190,51 EURO (bugünden sonra işleyecek faiz, masraf ve vekalet ücreti hariç) meblağ talep edilmektedir. İcra emrine karşı hukuki süreç kapsamında gerekli şikayet ve dava hakları kullanılacak olup teminat karşılığı icra ve haciz işlemlerinin durdurulması talep edilecektir.Karar ile birlikte herhangi bir haciz ve cebri icra riski bertaraf edilecektir.


Söz konusu gelişmeler, devam eden çok aşamalı yargısal sürecin ara nitelikli aşamaları olup, bu aşamalar Şirketimizin finansal performansını etkileyen tutarsal bir karar içermemektedir.Ayrıca ilgili dava süreçlerine ilişkin finansal riskler, kamuya açıkladığımız dönemsel finansal raporlarda mevzuata uygun şekilde karşılıklandırılarak yatırımcılar ile şeffaf biçimde paylaşılmaktadır.Yargısal süreç Şirketimiz tarafından yakından takip edilmekte olup, ilerleyen aşamalarda ortaya çıkacak gelişmeler II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği kapsamında kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Koleksiyon Mobilya Sanayi A.Ş