FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
BASIN BÜLTENİ-Bitexen Platformundaki Coin Sayısını 102’e Yükseltti
18/12/2020 13:16:08

    Yatırımcılarına sunduğu dijital varlıklara her geçen gün  yenilerini ekleyen Dijital Varlık Alım-Satım Platformu Bitexen hız  kesmiyor. Bitexen platformuna son güncellemeyle birlikte Wing, Decred,
Filecoin, Lisk, Siacoin, Civic, Kusama, Uniswap, Bittorrent, Ocean
Protocol ve Maker’ı da ekleyerek platformundaki coin sayısını 102’e  yükseltti.
    İlk milli dijital para EXEN Coin ile beraber yeni atılımlarla da  dikkatleri üzerine çeken Dijital Varlık Alım-Satım Platformu Bitexen,  yatırımcılar için yelpazesini genişletiyor ve kullanıcılarının  talepleri doğrultusunda platformuna yeni dijital varlıklar eklemeye  devam ediyor. Son güncelleme ile birlikte Wing, Decred, Filecoin,
Lisk, Siacoin, Civic, Kusama, Uniswap, Bittorrent, Ocean Protocol ve
Maker’ı da platformuna ekleyen Bitexen, mevcut ürün sayısını 102’e,  işlem çiftini ise 5151’ye yükseltti. Bitexen, kendi milli kriptoparası
EXEN Coin’in de yer aldığı en geniş ürün çeşitliliği ve işlem  imkanıyla Türkiye’deki liderliğini sürdürmeye devam ediyor.
    Bitexen’in platformuna eklediği yeni kriptoparalar şöyle
    Wing: Kredi bazlı, zincirler arası bir DeFi (Merkezsiz Finans)  platformu olan Wing, çeşitli DeFi ürünleri arasında zincirler arası iş  birliğine dayalı etkileşimi desteklemek için merkezi olmayan bir  finans platformu oluşturdu. Wing ise bu platformunun yerel token’ı  olarak konumlanıyor. Bu coin ile kullanıcılar topluluğun yönetimine  katılabilir, oylamalarda oy kullanabilir ve topluluğa yeni teklifler  sunabilir.
    Decred: Topluluk tarafından yönetilen, açık kaynaklı,  sürdürülebilir finansmana güçlü şekilde odaklanan blokzincir tabanlı  bir kriptopara birimidir. Fikir birliği mekanizması olarak, Proof of
Stake ve Proof of Work mutabakatlarını karma bir şekilde kullanıyor.
    Filecoin: Veri ve bilgi depolamayı amaçlayan merkezi olmayan bir  depolama sistemi olan Filecoin, verileri merkezi olmayan ve güvenilir  bir şekilde depolayarak korumayı amaçlıyor. Filecoin bir verinin  konumunun bütünlüğünü korumak için o verinin merkezi olmayan  yapısından yararlanarak, kolayca geri alınabilir halde saklıyor. FIL
Token da kendi platformunun yerel token’ıdır. Ağı kullanmak isteyen  kullanıcılar verileri depolamak için depolama işlemini yerine getiren  madencilere FIL ile ödeme yapıyor.
    Lisk: Blokzincir teknolojisini daha erişilebilir hale getirmeyi  amaçlayan bir blokzincir uygulama platformudur. Lisk ile kullanıcılar  merkezsiz uygulamalar oluşturabiliyor aynı zamanda bunları ağa  yerleştirerek kullanıma açabiliyor. Açık kaynaklı Lisk blokzincir  platformu, Lisk (LSK) token’ları tarafından destekleniyor. Ağın  demokratik olarak seçilmiş temsilciler tarafından güvence altına  alınmasına izin vermek için Delegated Proof of Stake (DPoS) mutabakat  yöntemi altında çalışmasını sürdürüyor.
    Siacoin: Sia, blokzincir tabanlı, dağıtık ve merkezi olmayan bir  bulut depolama platformudur. Sia, kullanıcıların kullanmadıkları  depolama alanlarını kiralayabilecekleri, anlaşmaların akıllı  sözleşmelerle uygulandığı bir platformdur. Siacoin (SC) ise ağda ödeme  yapmak için kullanılan, ağın yerel token’ıdır. Sia’nın diğer bulut  depolama platformlarından en büyük farkı, depolanan verilerin  gizliliğinin sağlanması, daha düşük masraflı depolama imkânı sunulması  ve dağıtık yapısı sayesinde verilerin güvenle korunabilir olması  şeklinde sıralanabilir.
    Civic: İnternet üzerindeki dijital kimliklerin yönetilmesini  sağlayan bir dijital kimlik doğrulama protokolüdür. Civic bu şekilde  merkezi olmayan bir kimlik doğrulama süreci sağlamak için blokzincir  teknolojisini kullanıyor. Bu sayede daha güvenli ve düşük maliyetli  kimlik doğrulama işlemleri gerçekleştiriyor. Civic (CVC) bir ERC-20  token’ıdır.
    Kusama: Kusama  Polkadot'un kurucusu, Ethereum'un kurucu ortağı ve  eski CTO'su olan Gavin Wood tarafından 2019 yılında ortaya çıkarıldı.
Polkadot ile oldukça benzer bir kod tabanı kullanılarak oluşturulmuş,  ölçeklenebilir özel bir blokzincir ağıdır. Kusama, geliştiriciler için  büyük ölçüde birlikte çalışabilirlik ve ölçeklenebilirlik sağlamak  için tasarlanmış bir blokzincir platformudur.
    Uniswap: DeFi (Merkezsiz Finans) token’larının alım satımını  kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş bir merkezsiz finans platformudur.
Uniswap likidite problemini likidite sağlayıcıları yolu ile çözerek  daha fazla verimlilik sağlıyor. 2018’de kurulan Uniswap platformu,
2020’de yerel token’ı olan UNI’ye piyasaya çıkardı. Uniswap protokolü,  piyasa yapıcılığı sürecini otomatikleştirerek, riski sınırlandırıyor  ve tüm taraflar için maliyetleri düşürüyor.
    BitTorrent: Merkezi olmayan bir eşler arası (P2P) dosya paylaşımı  ve torrent platformudur. Temmuz 2001’de piyasaya sürülen BitTorrent,
2018 Temmuz ayında blokzincir platformu TRON tarafından satın alındı.
Satın almadan sonra 2019 Şubat ayında platformun yerel token’ı olan
BTT piyasaya sürüldü. BTT, TRON blokzinciri üzerinde başlatıldı ve
TRC-20 standardını kullanıyor.
    Ocean Protocol: Bireysel kullanıcıların ve işletmelerin ERC-20  tabanlı veri token’larını kullanarak verilere değer biçmesini ve  onlardan kazanç sağlayabilmesini mümkün kılan blokzincir tabanlı bir  ekosistemdir. OCEAN token’ı, topluluk yönetiminde rol almak ve  verileri alıp-satmak gibi amaçlarla kullanılıyor. OCEAN token’ın arzı,  kısa vadeli büyümeyi ve uzun vadeli sürdürülebilirliği sağlamak için  zamana yayıldı.
    Maker: Merkezsiz bir organizasyon olan MakerDAO platformu ve bir  yazılım platformu olan Maker Protokolünün yönetim token’ıdır. 2015’de  tasarlanan Maker, 2017’de tamamlandı. MKR token’ı, MakerDAO  platformunda yönetim hakkı ve Maker Protokolü’nün geliştirilmesinde  oylama hakkı tanıyor. 

    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://twitter.com/ForeksTurkey