FİNANS

ALARKO HOLDİNG A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 22 Nisan 2025

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[ALCAR]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Evet (Yes)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|
Alarko Holding A.Ş. ("Şirket") Yönetim Kurulu, 09.10.2024 tarih ve 949 sayılı kararı uyarınca, Şirket'in sahibi olduğu Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ("Alarko Carrier") paylarının tamamının veya bir kısmının Carrier HVACR Investments B.V.'ye ("Carrier") satılması veya Carrier'ın sahibi olduğu Alarko Carrier paylarının tamamının veya bir kısmının Şirket tarafından satın alınması işlemine ("Potansiyel İşlem") ilişkin olarak Carrier ile görüşme sürecine başlanmasına; Potansiyel İşlem'in belirsiz olması ve özel durum açıklaması yapılmasının Potansiyel İşlem'i olumsuz etkilemesi olasılığı dikkate alınarak, Şirket'in meşru çıkarlarının zarar görmemesi amacıyla Potansiyel İşlem'e ilişkin içsel bilginin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar vermişti. Gelinen aşamada, erteleme sebeplerinin ortadan kalktığı göz önünde bulundurularak içsel bilginin açıklanması ihtiyacı doğmuştur.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde, bildirim tarihi itibarıyla Şirket'in Alarko Carrier sermayesinde sahip olduğu, Alarko Carrier sermayesinin %20'sini temsil eden payların Carrier'a satılması için Carrier'a teklifte bulunulmuştur.

Carrier'ın teklifi kabul etmemesi durumunda, söz konusu payların borsada satışı dahil olmak üzere diğer seçenekler Şirket tarafından değerlendirilecektir.

Teklif konusu payların Carrier'a veya başka bir kişiye satılması, Şirket ve Carrier arasında akdedilen pay sahipleri sözleşmesi kapsamında Alarko Carrier'ın kontrol yapısında herhangi bir değişime sebep olmayacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.