FİNANS

SMART GÜNEŞ ENERJİSİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 24 Ekim 2025

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
03.01.2022, 04.01.2023, 12.08.2025,19.08.2025
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Şirketimizin yerli güneş hücre üretimini hayata geçirmesiyle birlikte, Aliağa Entegre Tesisimizde yerli güneş hücresi ile üretilen yerli güneş panelleri kullanılarak 100 MWe (130 MWm) güç üretme kapasiteli Niğde Bor Güneş Enerjisi Santralinin yapım sürecinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na kısmi geçici kabul başvuruları başlamış olup, kabul süreçleri devam etmektedir.

  

19.08.2025 tarihli açıklamamızda belirtildiği üzere daha önce toplam 53,66 MWe (69,85 MWm) kısmi üretim kapasitesi için kabulü yapılmış olan tesisin 39,35 MWe (51,27 MWm) lık kısmı için de bugün kabul işlemleri sonuçlanmış olup bu kısım için de elektrik üretilmeye ve şebekeye verilmeye başlanmıştır. Daha önce kabulü yapılmış olan kısım ile birlikte toplam kabulü yapılmış ve elektrik üretmeye başlanmış toplam kapasite 93,01 MWe (121,08 MWm)'ye (toplam kapasitenin %93,01'i) ulaşmıştır.

  

Kalan kapasite için de yapılan kabul başvuruları resmi olarak sonuçlandıkça devreye alınacak ve gerekli açıklamalar yapılacaktır. Kalan kapasite için de yapılan kabul başvuruları resmi olarak sonuçlandıkça devreye alınacak ve gerekli açıklamalar yapılacaktır.

  

Tesisimizin ülkemize, milletimize, şirketimiz ve sektörümüze hayırlı olmasını dileriz.