FİNANS

TEB PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Fon Sürekli Bilgilendirme Formu 25 Aralık 2025

Fona İlişkin Bilgiler
Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Saatleri
Alım Satım Yerleri
Alınabilecek Asgari Pay Adedi
Nemalandırma Esasları
Diğer Önemli Bilgiler
09:00-13:15
TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.
1
Alım talimatının verilmesi sırasında, talep edilen katılma payı bedelinin Kurucu veya dağıtıcı tarafından tahsil edilmesi esastır. Alım talimatları pay sayısı ya da tutar olarak verilebilir. Talimatın pay sayısı olarak verilmesi halinde, alış işlemine uygulanacak fiyatın kesin olarak bilinmemesi nedeniyle, katılma payı bedellerini en son ilan edilen satış fiyatına %20 ilave marj uygulayarak tahsil edilebilir. Ayrıca, katılma payı bedellerini işlem günü tahsil etmek üzere en son ilan edilen fiyata marj uygulanmak suretiyle bulunan tutara eş değer kıymeti teminat olarak kabul edilebilir. Talimatın tutar olarak verilmesi halinde ise belirtilen tutar tahsil edilerek, bu tutara denk gelen pay sayısı fon fiyatı açıklandıktan sonra hesaplanır.
Fon katılma payları A Grubu ve B Grubu olarak ikiye ayrılmıştır. A Grubu payların alım satımı Türk Lirası (TL), B Grubu payların alım satımı ise Amerikan Doları (USD) üzerinden gerçekleştirilir. Fon katılma paylarının satış başlangıç tarihinde bir adet B Grubu katılma payının nominal fiyatı (birim pay değeri) 1 Amerikan Doları (USD), bir adet A Grubu katılma payının nominal fiyatı (birim pay değeri) ise bir önceki işgününde TCMB tarafından ilan edilen Amerikan Doları (USD) döviz alış kuru esas alınarak hesaplanacak olan 1 Amerikan Doları (USD) karşılığı Türk Lirası (TL)?dır.
A Grubu katılma paylarının alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar, pay alımlarının gerçekleştiği tarihe kadar yatırımcı adına nemalandırılmak suretiyle bu izahnamede belirlenen esaslar çerçevesinde, katılma payı alımında kullanılır.
Takip eden günlerde Fon'un birim pay değeri, fon toplam değerinin katılma paylarınn sayısına bölünmesiyle elde edilir. Fon birim pay değeri yukarıda belirlenen pay grupları çerçevesinde, Türk Lirası ve ABD Doları cinsinden hesaplanır ve ilan edilir. B Grubu payların Amerikan Doları (USD) cinsinden değerinin hesaplanmasında; ilgili gün için hesaplanan TL cinsi pay fiyatının TCMB tarafından saat 15:30'da ilan edilen gösterge niteliğindeki Amerikan Doları (USD) döviz alış kuruna bölünmesi suretiyle tespit edilir. Türk Lirası (TL) veya Amerikan Doları (USD) ödenerek satın alınan fon payının, fona iade edilmesi durumunda ödeme aynı para birimi cinsinden yapılır.Türkiye veya Amerika Birleşik Devletleri'nde tatil olan günlerde gerçekleşmesi gereken alım satım işlemleri, tatil süresi kadar ötelenir. Pay alım ve satım işlemleri 1 pay ve katları şeklinde gerçekleştirilecektir. Fon'un satış başlangıç tarihi 05/12/2022'dir.
B Grubu katılma paylarının alım talimatının karşılığında yatırımcılardan tahsil edilen tutarlar nemalandırılmayacaktır.
Katılma Payı Alım Esasları: Yatırımcıların iş günlerinde saat 13:15'e (yarım iş günlerinde saat 10:30'a) kadar verdikleri katılma payı alım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. İş günlerinde saat 13:15'ten (yarım iş günlerinde saat 10:30'dan) sonra iletilen talimatlar ise, ilk pay fiyatı hesaplamasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. İş günü olmayan günlerde ise talimat kabul edilmeyecektir.
Katılma Payı Satım Esasları: Yatırımcıların iş günlerinde saat 13:15'e (yarım iş günlerinde saat 10:30'a) kadar verdikleri katılma payı satım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden hesaplama gününü takip eden üçüncü iş günü yerine getirilir. İş günlerinde saat 13:15'ten (yarım iş günlerinde saat 10:30'dan) sonra iletilen talimatlar ise, ilk pay fiyatı hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı üzerinden ilgili hesaplama gününü takip eden üçüncü iş gününde yerine getirilir. İş günü olmayan günlerde ise talimat kabul edilmeyecektir.
Satım Bedellerinin Ödenme Esasları: Katılma payı bedelleri; iade talimatının, iş günlerinde saat 13:15'e (yarım iş günlerinde saat 10:30'a) kadar verilmesi halinde, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden hesaplama gününü takip eden üçüncü işgününde yatırımcılara ödenir. İş günlerinde saat 13:15'ten (yarım iş günlerinde saat 10:30'dan) sonra verilmesi halinde ise, iade talimatı ilk fiyat hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı üzerinden, hesaplama gününü takip eden üçüncü işgününde yatırımcılara ödenir.
Pay Grupları: Fon katılma payları A Grubu ve B Grubu olarak ikiye ayrılmıştır. A Grubu paylar, fiyatı Türk Lirası (TL) olarak ilan edilen ve Türk Lirası (TL) cinsinden ödeme yapılarak alınıp satılan payları; B Grubu paylar ise fiyatı Amerikan Doları (USD) olarak ilan edilen ve Amerikan Doları (USD) cinsinden ödeme yapılarak alınıp satılan payları ifade eder. Bu çerçevede, Türk Lirası cinsinden katılma payı alım satım talimatları A Grubu katılma payları ile, ABD Doları cinsinden katılma payları ise B Grubu katılma payları ile gerçekleştirilir. Pay grupları arasında geçiş yapılamaz. Türk Lirası (TL) ve Amerikan Doları (USD) ödenerek satın alınan fon payının fona iade edilmesi durumunda ödeme aynı para cinsinden yapılır. Pay gruplarına uygulanan yönetim ücreti oranında farklılık bulunmamaktadır
Fon'da oluşan kar, Fon'un bilgilendirme dokümanlarında belirtilen esaslara göre tespit edilen katılma payının birim pay değerine yansır. Katılma payı sahipleri, paylarını Fon'a geri sattıklarında, ellerinde tuttukları süre için fonda oluşan kardan paylarını almış olurlar. Hesap dönemi sonunda ayrıca temettü dağıtımı söz konusu değildir.
Bu yatırım fonunun payları, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Menkul Kıymetler Kanunu (Securities Act) kapsamında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kayda alınmış durumda değildir. Bu nedenle; işbu yatırım fonu paylarının Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde ve/veya herhangi bir ABD'li Kişi* tarafından ya da onun hesabına veya yararına alınıp satılması uygun değildir. Bu şekilde bir işlem gerçekleştirilmesi durumunda, fon kurucusu olarak TEB Portföy'ün işbu işlem nezdinde hiçbir sorumluluğu bulunmayacaktır.
* ABD'li Kişi; Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları (reşit olmayan çocuklar dahil); Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet edenler; Amerika Birleşik Devletleri'nde veya Amerika Birleşik Devletleri yasaları uyarınca oluşturulan veya düzenlenen şirketler, ortaklıklar veya sınırlı sorumlu şirketler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüzel kişiler; ve Amerika Birleşik Devletleri yasaları uyarınca oluşturulan tröstler veya mülkler anlamına gelir.