FİNANS

YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. Fon Sürekli Bilgilendirme Formu 26 Ocak 2026

Fona İlişkin Bilgiler
Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Saatleri
Alım Satım Yerleri
Alınabilecek Asgari Pay Adedi
Nemalandırma Esasları
Diğer Önemli Bilgiler
09:00 - 13.30
Katılma paylarının alım ve satımı kurucunun yanı sıra TEFAS a üye olan fon dağıtım kuruluşları aracılığıyla da yapılır. Ayrıca, Kurucu ile aktif pazarlama ve dağıtım sözleşmesi imzalamış olan kurumların unvanı aşağıda yer almaktadır.
1
Kurucu tarafından alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar, alım emrinin gerçekleşeceği güne kadar yatırımcı adına Yapı Kredi Portföy Para Piyasası Fonu nda nemalandırılmak suretiyle bu bölümde belirlenen esaslar çerçevesinde, katılma payı alımında kullanılır. Kurucu nun kurmuş olduğu yatırım fonları tarafından verilen alım emirleri tutarları, alım emrinin gerçekleştiği gün Fon a aktarılmaktadır. Diğer fon dağıtım kuruluşları nezdinde ise söz konusu kurumların belirleyeceği esaslar dahilinde nemalandırılır.
Genel Esaslar :Fon satış başlangıç tarihinde bir adet payın nominal fiyatı (birim pay değeri) 1 TL dir. Takip eden günlerde fonun birim pay değeri, fon toplam değerinin katılma paylarının sayısına bölünmesiyle elde edilir. Fon, katılma payları sadece nitelikli yatırımcılara satılmak üzere kurulmuş olan fonlar olarak adlandırılan ?Serbest Yatırım Fonu (Hedge Funds)? niteliği taşımaktadır. Kurucu nun kendi adına yapacağı işlemler de dahil alınan tüm katılma payı alım satım talimatlarına alım ve satım talimatları için ayrı ayrı olmak üzere müteselsil sıra numarası verilir ve işlemler bu öncelik sırasına göre gerçekleştirilir. Fon a sadece "Nitelikli Yatırımcı"lar yatırım yapabilir.
Yarım günlerde 09:00 - 10.30
-Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. -Odea Bank A.Ş. -Aktif Yatırım Bankası A.Ş. -Turkish Bank A.Ş. -Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. -Turkish Yatırım Menkul Değerler A.Ş. -Alternatif Yatırım Menkul Değerler A.Ş. -Alternatif Bank A.Ş. -TEB Portföy Yönetimi A.Ş. -Burgan Bank A.Ş. -Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. -QNB Portföy Yönetimi A.Ş. -Ata Portföy Yönetimi A.Ş. -Tacirler Portföy Yönetimi A.Ş. -Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. -Neo Portföy Yönetimi A.Ş. -Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. -Ak Portföy Yönetimi A.Ş. -Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. -ING Bank A.Ş. -Fibabanka A.Ş. -ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş.- Deniz Portföy Yönetimi A.Ş.-Türk Ticaret Bankası A.Ş. - Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. -One Portföy Yönetimi A.Ş
Katılma Payı Alım Esasları:BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde, saat 13.30 a (yarım günlerde 10.30) kadar verdikleri katılma payı alım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13.30 dan (yarım günlerde 10.30) sonra iletilen talimatlar ise, ilk pay fiyatı hesaplamasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. BIST Pay Piyasası nın kapalı olduğu günlerde alınan talimatlar, izleyen ilk işgünü verilmiş olarak kabul edilir ve ilk işgünü yapılacak hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir. Türkiye de resmi tatil olan günlerde katılma payı alım-satım talimatı iletilmez. Ödeme günü Türkiye de resmi tatil olması halinde, katılmayı payı bedelleri tatil gününü takip eden ilk iş günü yatırımcılara ödenir.
TEFAS Uygulama Esasları kapsamında TEFAS üzerinden gerçekleşen işlemler için asgari alım/satım tutarı ayrıca belirlenmektedir.Alım Bedellerinin Tahsil Esasları: Alım talimatının verilmesi sırasında, talep edilen katılma payı bedelinin Kurucu tarafından tahsil edilmesi esastır. Alım talimatları pay sayısı ya da tutar olarak verilebilir. Kurucu, talimatın pay sayısı olarak verilmesi halinde, alış işlemine uygulanacak fiyatın kesin olarak bilinmemesi nedeniyle, katılma payı bedellerini en son ilan edilen satış fiyatına %20 ilave marj uygulayarak tahsil edebilir. Ayrıca, katılma payı bedellerini işlem günü tahsil etmek üzere en son ilan edilen fiyata marj uygulanmak suretiyle bulunan tutara eş değer kıymeti teminat olarak kabul edebilir.
TEFAS üzerinden gerçekleştirilecek işlemlerde, fonlar için alım talimatları pay sayısı ya da tutar olarak verilebilir. Dağıtıcı kuruluş, talimatın pay sayısı olarak verilmesi halinde, alış işlemine uygulanacak fiyatın kesin olarak bilinmemesi nedeniyle, katılma payı bedellerini en son ilan edilen satış fiyatına %20 ilave marj uygulayarak tahsil edebilir. Ayrıca katılma payı bedellerini işlem günü tahsil etmek üzere en son ilan edilen fiyata marj uygulanmak suretiyle bulunan tutara eş değer kıymet teminat olarak kabul edebilir. Talimatın tutar olarak verilmesi halinde ise, en son ilan edilen katılma payı satış fiyatından %20 marj düşülerek belirlenecek fiyat üzerinden talimat verilen tutara denk gelen katılma payı sayısı TEFAS ta eşleştirilir. Nihai katılma payı adedi fon fiyatı açıklandıktan sonra hesaplanır. Tahsil edilen tutara eş değer adedin üstünde verilen katılma payı alım talimatları iptal edilir.
Katılma Payı Satım Esasları: Yatırımcıların yurtiçi (BIST Borçlanma Araçları Piyasası) piyasaların açık olduğu günlerde saat 13.30 a (yarım günlerde 10.30) kadar verdikleri katılma payı satım talimatları, talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Bozum talimatının saat 13:30 dan sonra verilmesi halinde ise, ilk fiyat hesaplamasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve izleyen hesaplamada bulunan pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. BIST Borçlanma Araçları Piyasası nın kapalı olduğu günlerde iletilen talimatlar izleyen ilk işgünü yapılacak ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden gerçekleştirilir.TEFAS Uygulama Esasları kapsamında TEFAS üzerinden gerçekleşen işlemler için asgari alım/satım tutarı ayrıca belirlenmektedir.
Satım Bedellerinin Ödenme Esasları: Katılma payı bedelleri; bozum talimatının, BIST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13.30 a (yarım günlerde 10.30) kadar verilmesi halinde, talimatın verilmesini takip eden ikinci işlem gününde, iade talimatının BİST Pay Piyasası nın açık olduğu günlerde saat 13.30 dan (yarım günlerde 10.30) sonra verilmesi halinde ise, talimatın verilmesini takip eden üçüncü işlem gününde yatırımcılara ödenir.
Pay Grupları: Katılma payları A Grubu ve B Grubu olarak iki gruba ayrılmıştır. A grubu katılma payları tüm yatırımcılara, B grubu katılma payları ise sadece Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen emeklilik yatırım fonları ve yatırım fonlarına satılabilir.
Katılma Pay Sahiplerinin Hakları: Fon da oluşan kar, Fon un bilgilendirme dokümanlarında belirtilen esaslara göre tespit edilen katılma payının birim pay değerine yansır. Katılma payı sahipleri, paylarını Fon a geri sattıklarında, ellerinde tuttukları süre için Fon da oluşan kardan paylarını almış olurlar. Hesap dönemi sonunda ayrıca temettü dağıtımı söz konusu değildir.
Komisyon ve Gider Bilgileri
Fon Yönetim Ücreti Oranı ve Giriş-Çıkış Komisyonları
İhraç Sıra Numarası
Fon İçtüzüğünde Yer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Fon İçtüzüğündeYer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Giriş Komisyonu (%)
Giriş Komisyonuna İlişkin Açıklama
Çıkış Komisyonu (%)
Çıkış Komisyonuna İlişkin Açıklama
Performans Ücreti Oranı (%)
1
0,006849
2,5
Fon Müdürü ve Portföy Yöneticileri
Fon Müdürü
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
İSMİ DURMUŞ
26.05.2010
28
TÜREV ARAÇLAR LİSANSI, SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY 3 LİSANSI ve KURUMSAL YÖNETİM DERECELENDİRME LİSANSI
Fon Portföy Yöneticileri
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Son 5 Yılda Yaptığı İşler (Yıl-Şirket-Mevki)
Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
FAZLI TAŞKENT
01.03.2023
2018-2020 Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş /Alternatif Yatırım Ürünleri / Alternatif Yatırım Ürünleri Bölüm Müdürü,2021-2021 Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş /Emeklilik Fonları/ EF Hisse Senedi Fonları Bölüm Müdürü,2021-2023 Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş /Emeklilik Fonları/ EF Hisse Senedi Fonları Grup Müdürü,2023-Devam Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş /Hisse Senedi ve Kıymetli Madenler / Yurtiçi Hisse Senetleri Fonları / Yurtiçi Hisse Senetleri Fonları Grup Müdürü
18
TÜREV ARAÇLAR LİSANSI VE SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY 3 LİSANS
CANBERK ÖZTAYŞİ
01.11.2023
2020-2021 Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. / Yatırım Fonları ve Özel Portföy Yönetimi / Özel Portföy Yönetimi ve Serbest Fonlar / Portföy Yönetmeni,2021-2023 Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. / Yatırım Fonları ve Özel Portföy Yönetimi / Özel Portföy Yönetimi ve Serbest Fonlar / Portföy Yöneticisi,2023-Devam Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş /Hisse Senedi ve Kıymetli Madenler / Yurtiçi Hisse Senetleri Fonları / Yurtiçi Hisse Senetleri Fonları Müdürü
9
TÜREV ARAÇLAR LİSANSI, SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY 3 LİSANSI
Kayahan Azmi Demirak
01.01.2025
2020-2024 Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. / Hisse Senedi Araştırma Analisti,2024-2024 Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. / Yatırım, Kantitatif Analiz ve Araştırma / Kıdemli Analist,2024-Devam Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş / Hisse Senedi ve Kıymetli Madenler / Yurtiçi Hisse Senetleri Fonları / Yurtiçi Hisse Senetleri Fonları Müdürü
10
SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ DÜZEY 3 LİSANSI