FİNANS

SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 9 Temmuz 2026

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
11.06.2026
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|
Daha önce kamuoyuna duyurulduğu üzere, Şirketimiz tarafından 2026 yılı Ocak ayında yurt dışındaki nitelikli yatırımcılara ihraç edilen 415 milyon Avro nominal tutarlı Paya Dönüştürülebilir Tahviller kapsamında, yatırımcıların paya dönüşüm veya nakit itfa haklarını kullanma süreci tamamlanmış; bunun sonucunda 412,6 milyon Avro anapara tutarına karşılık gelen tahviller için paya dönüşüm hakkı kullanılmıştır.
 
Söz konusu dönüşümün, daha önce de açıklandığı üzere, 115,9 milyon Avro tutarındaki kısmı 08/05/2026 tarihinde, 37,3 milyon Avro tutarındaki kısmı ise 05/06/2026 tarihinde gerçekleştirilmiş; böylece toplam 153,2 milyon Avro anapara tutarındaki tahviller paya dönüştürülmüştür. Bu işlemler neticesinde, tahvil ihracı sırasında ana ortağımız Erdemoğlu Holding tarafından sağlanan ve 6.750.000.000 adet paydan oluşan Pay Ödünç Mekanizması kapsamında kullanılan payların 1.285.263.158 adedi geri alınmış, mekanizmada 5.464.736.842 adet pay kalmıştır.
 
Tamamlanan bu iki dönüşümün ardından, Şirketimiz'e ulaşan toplam 259,4 milyon Avro anapara tutarındaki dönüşüm bildirimleri doğrultusunda, 23/06/2026 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na şarta bağlı sermaye artırımı başvurusu yapılmış; başvuru 01/07/2026 tarihinde onaylanmıştır. Onayın ardından, 5.461.052.631,58 TL nominal değerinde yeni pay ihraç edilmiş olup, söz konusu payların tahvil dönüşümünü gerçekleştiren yatırımcılara teslim süreci başlatılmıştır.
 
Bu gelişmeler çerçevesinde, ana ortağımız Erdemoğlu Holding tarafından Pay Ödünç Mekanizması kapsamında tahsis edilen ve mekanizmada kalan 5.464.736.842 adet payın tamamının geri alınmasına ilişkin gerekli talimatlar aracı bankalara iletilmiştir. İlgili payların en kısa sürede ana ortağımıza iade edilmesi beklenmektedir.
 
Bu süreç tamamlanıncaya kadar, ana ortağımız Erdemoğlu Holding, söz konusu paylar üzerinde alacak hakkı sahibi konumunda olmaya devam edecektir. Bu nedenle, tahvil dönüşümü kapsamında ihraç edilerek yatırımcılara teslim süreci başlatılan yeni paylar, fiilen Pay Ödünç Mekanizması kapsamında kullanılan payların yerine ikame edilmekte olup, piyasada ilave ve serbest dolaşıma konu olabilecek yeni bir pay arzı oluşturmamaktadır. Dolayısıyla, söz konusu pay teslimlerinin şirketimiz payları üzerinde ilave bir satış baskısı yaratması beklenmemektedir; aksine süreç, Pay Ödünç Mekanizması'nın doğal işleyişi kapsamında ödünç verilen payların ana ortağımıza iadesine hizmet eden teknik bir mahsuplaşma niteliği taşımaktadır. ‎