30/07/2020 08:20:42
Vakıf Yatırım, Garanti Bankası için 12,10 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu.
Değerlendirmede şöyle denildi:
"Garanti Bankası, yılın ikinci çeyreği için tahminimizin %9,6 üzerinde ancak piyasa beklentisine paralel, 1,6 mlr TL (ç/ç -%1,9 y/y
-%16,3) net kar açıkladı. 2Ç’de regülasyon değişikliği ve salgın nedeniyle bankanın komisyon gelirlerinde çeyreksel %23,2 düşüş görülürken, azalan çekirdek gelirler (ç/ç:-%11,9) ve ayrılan 600 mn TL serbest karşılık gideri bankanın net karındaki artışı sınırladı. 2Ç’de
TL tarafta hem kredi hem mevduatta sektör ortalamasının üzerinde büyüme gösteren banka 2020 yılsonu beklentilerini revize etti. Banka
2020 için net risk maliyeti tahminini yukarı yönlü güncellerken, ortalama özkaynak karlılık beklentisini ise %10-13 düzeyine çekti.
2Ç20 sonuçları ardından Garanti Bankası için 12,10 TL olan hedef fiyatımızı ve kısa vadeli ““Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz."
Tamamı için:
http://vkyanaliz.com/Files/docs/2c20-finansal-sonuclari-garanti-bankasi-1596086109.pdf
******
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
*******
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey