FİNANS

EUROPOWER ENERJİ VE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 3 Şubat 2026

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[GESAN]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
30/10/2024
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Şirketimizin doğrudan ve Girişim Elektrik A.Ş.'nin dolaylı bağlı ortaklığı olan Peak PV Solar Teknolojileri A.Ş.'nin, Romanya'nın farklı bölgelerinde güneş enerjisinden elektrik üretimi ve elektrik satışı amacıyla lisans başvuruları bulunan ve aşağıda listelenen şirketlere ortak olunmasına ilişkin Yönetim Kurulu Kararı, 30/10/2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarımız ile paylaşılmıştı.

1)     ELECTREX S.R.L   (12 MWp GES    +  48 MWh Enerji Depolama)

2)     PEAK S.R.L           (28,50 MWp GES  + 114 MWh Enerji Depolama)

3)     EP S.R.L                (32,00 MWp GES   +  128 MWh Enerji Depolama)

4)     CELL S.R.L            (44,00 MWp GES  + 176 MWh Enerji Depolama)

5)     VOLTERA S.R.L    (34,40 MWp GES  + 137,6 MWh Enerji Depolama)

6)     FLUX S.R.L.          (7,70 MWp GES   +  30,80 MWh Enerji Depolama)

Gelinen aşamada, Peak PV Solar Teknolojileri A.Ş.'nin söz konusu şirketlere %65 oranında ortak olması ile ilgili hukuki süreçler ile elektrik üretimi ve satışına yönelik lisans alma süreçleri tamamlanmıştır.

Toplam 158,60 MWp kurulu güce ve 634,40 MWh Enerji Depolama Kapasitesine sahip olması planlanan güneş enerjisi santrallerinin (GES) kurulum çalışmalarına 2026 yılı içerisinde başlanması, yine aynı yıl içerisinde elektrik enerjisi üretimi ve satışına geçilmesi hedeflenmektedir. Söz konusu santrallerin yıllık yaklaşık 208.600 MWh elektrik üretmesi (GES) öngörülmektedir.

İlgili tesislerden elde edilmesi beklenen yıllık hasılat tutarı, Macaristan Elektrik Borsası (HUPEX) 2025 yılı ortalama elektrik satış fiyatları esas alınarak yapılan hesaplamalara göre ortalama 23.400.000 Euro seviyesinde olup bu tutar sadece üretilen elektrik enerjisinin satışından elde edilecek gelire ilişkindir. Enerji depolama faaliyetlerinden elde edilecek gelir bu tutara dahil değildir.

Projelerin yatırım finansmanında kullanılmak üzere, Çin merkezli bir finans kuruluşu ile Sinosure güvencesi altında; ilk 1,5 yılı geri ödemesiz olmak üzere  toplam 10 yıl vadeli kredi teminine ilişkin sözleşme imzalanmıştır.

GES projelerinin EPC (Mühendislik, Tedarik ve İnşaat) işleri, Girişim Elektrik A.Ş.'nin %100 oranında bağlı ortaklığı olan GIRISHIM ELECTRIC ROMANIA SRL tarafından üstlenilecektir. Ayrıca, söz konusu projelerde Europower Enerji A.Ş.'nin üretim portföyünde yer alan ürünlerin kullanılması planlanmaktadır.

Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.

                          

Saygılarımızla,