FİNANS

RAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 4 Temmuz 2025

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[GRTHO]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|
Bazı haber kaynaklarında, bağlı ortaklığımız Ral Enerji A.Ş.'nin Manisa – Akhisar ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan "Evkaftepe Rüzgar Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi" projesinin iptal edildiğine ilişkin gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği görülmüştür.

%51 oranında bağlı ortaklığımız olan Ral Enerji A.Ş. tarafından yürütülen ve ön lisansı alınmış olan, 24 MWm kurulu güce sahip Rüzgar Enerji Santrali ve 48 MWe / 48 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi projemize ilişkin teknik etkileşim analizleri (TEA) sonucunda, saha değişikliği ihtiyacı doğmuştur. Bu doğrultuda, mevcut alana ilişkin ÇED başvuru dosyası Ral Enerji A.Ş. tarafından geri çekilmiş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bu talep uygun bulunmuştur.

Yeni belirlenecek saha için ilgili mevzuat çerçevesinde yeniden ÇED başvurusu yapılacak olup, projenin iptali söz konusu değildir.

Dolayısıyla, söz konusu projeye ilişkin çalışmalarımız planlandığı şekilde devam etmekte olup, kamuoyuna yansıyan "proje iptali" yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Kamuoyu ve değerli yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.