FİNANS

BALATACILAR BALATACILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Faaliyet Raporu (Konsolide Olmayan) 3 Mart 2026

Finansal Tablo Niteliği Konsolide Olmayan
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_UnconsolidatedOperatingReviewReportAbstract|
Faaliyet Raporu
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

YÖNETİM KURULUNUN YILLIK FAALİYET RAPORUNA İLİŞKİN

BAĞIMSIZ DENETÇİ RAPORU

Balatacılar Balatacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Kurulu'na 

1) Sınırlı Olumlu Görüş 

Balatacılar Balatacılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ‘nin 01.01.2025 – 31.12.2025 hesap dönemine ilişkin yıllık faaliyet raporunu denetlemiş bulunuyoruz. 

Görüşümüze göre, yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporu içinde yer alan finansal bilgiler ile Yönetim Kurulunun Şirketi ‘in durumu hakkında yaptığı irdelemeler, tüm önemli yönleriyle, denetlenen tam set finansal tablolarla ve bağımsız denetim sırasında elde ettiğimiz bilgilerle tutarlıdır ve gerçeği yansıtmaktadır. 

2) Sınırlı Olumlu Görüşün Dayanağı 

31 Aralık 2025 itibariyle, Şirket'in Kısa vadeli yükümlülükleri kısa vadeli varlıklarını 1.757.409 TL aşmaktadır. 

Şirket‘in 31 Aralık 2025 tarihleri itibarıyla elde tutulan ve ilgili finansal durum tablosunda 1.698.044 TL olarak gösterilen stokların durumunu ve miktarını fiziki stok sayımı ile gözlemleyememiş ve dolayısıyla yeterli ve uygun denetim kanıtı elde edememiş bulunuyoruz. Bu hususun sonucu olarak 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla ilişikteki finansal durum tablosunda bulunan rakamlar ile, aynı tarihlerde sona eren hesap dönemine ait kar veya zarar tablosunu oluşturan unsurlar içerisinde ilave bir düzeltmenin gerekli olup olmadığı tarafımızca tespit edilememiştir. 

Şirket'in geçmiş yıllar zararları ve cari dönemdeki 27.125.851 olarak gerçekleşen dönem zararı nedeniyle özkaynakları önemli ölçüde azalmıştır(31 Aralık 2024:14.522.904). Buna ek olarak Şirket'in 31 Aralık 2025 ve 31 Aralık 2024 tarihleri itibariyle geçmiş yıllar zararları sırasıyla 230.010.673 TL ve 216.711.795 TL olarak gerçekleşmiştir. 

31 Aralık 2025 yılı içerisinde satış hacmi önemli ölçüde azalmış, satış gelirleri üretim ve faaliyet maliyetlerinin altında kalmış ve dönem içerisinde operasyonel kârlılık sağlanamamıştır. Şirket'in 2025 yılı içerisinde faaliyet hacmi son derece sınırlı seviyede gerçekleşmiştir. 

Şirket'in 31 Aralık 2025 ve 31 Aralık 2024 yılları içerisinde satış hacmi önemli ölçüde düşmüş olup faaliyet gelirleri maliyetlerin altında gerçekleşmiş ve brüt zararı sırasıyla 3.989.690 TL ve 4.734.417 TL olarak gerçekleşmiştir. Bu hususlar Şirket'in sürekliliğinin devamına ilişkin ciddi şüpheler oluşturabilecek önemli belirsizliklerin bulunduğunun göstergesidir. 

Bu brüt zarar ve operasyonların azalması ile birlikte Şirket'in faaliyetlerinin sürekliliği, yeni yönetim kurulunun planladığı yeni gelir yaratıcı sözleşmelerin imzalanmasına, ana operasyonlarının ve faaliyet alanlarının incelenmesi ve düzenleyici yeni önlemler alması ile birlikte yeniden yapılandırılmasına, yeterli işletme sermayesi sağlanmasına ve faaliyetlerde sürdürülebilir karlılığa ulaşmasına bağlıdır. 

Rapor tarihi itibarıyla Şirket'e yeni bir yönetim kurulu atanmış olup, yeni yönetim kurulu yeni sözleşmeler imzalanması, operasyonel yeniden yapılanma, maliyet yapısının iyileştirilmesi ve yeni finansman kaynaklarının temini yönünde planlamalar yapmaktadır. 

Yukarıda belirtilen hususlar birlikte değerlendirildiğinde, Şirket'in işletmenin sürekliliği varsayımına göre faaliyetlerini sürdürebilme kabiliyeti üzerinde önemli belirsizlik bulunduğunu göstermektedir. 

Finansal tablo dipnotlarında işletmenin sürekliliğine ilişkin açıklamalar yapılmış olmakla birlikte, Şirket'in faaliyetlerini sürdürebilmesi yukarıda belirtilmiş olan büyük ölçüde henüz kesinleşmemiş plan ve varsayımlara bağlıdır. Bu hususlar, işletmenin sürekliliği üzerinde önemli belirsizlik oluşturmakta olup, söz konusu belirsizliklerin gerçekleşmesi halinde finansal tablolar üzerinde önemli etkiler doğabilecektir.

3) Finansal Tablolara İlişkin Denetçi Görüşümüz 

Şirket‘in, 01.01.2025- 31.12.2025 hesap dönemine ilişkin tam set konsolide finansal tabloları hakkında 2 Mart 2026 tarihli denetçi raporumuzda sınırlı olumlu görüş bildirmiş bulunuyoruz. 

4) Yönetim Kurulunun Yıllık Faaliyet Raporuna İlişkin Sorumluluğu 

Şirket yönetimi, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) 514 ve 516'ncı maddelerine göre yıllık faaliyet raporuyla ilgili olarak aşağıdakilerden sorumludur: 

a) Yıllık faaliyet raporunu bilanço gününü izleyen ilk üç ay içinde hazırlar ve genel kurula sunar. 

b) Yıllık faaliyet raporunu; Grup'un o yıla ait faaliyetlerinin akışı ile her yönüyle finansal durumunu doğru, eksiksiz, dolambaçsız, gerçeğe uygun ve dürüst bir şekilde yansıtacak şekilde hazırlar. Bu raporda finansal durum, finansal tablolara göre değerlendirilir. Raporda ayrıca, Grup'un gelişmesine ve karşılaşması muhtemel risklere de açıkça işaret olunur. Bu konulara ilişkin yönetim kurulunun değerlendirmesi de raporda yer alır. 

c) Faaliyet raporu ayrıca aşağıdaki hususları da içerir: 

- Faaliyet yılının sona ermesinden sonra grupta meydana gelen ve özel önem taşıyan olaylar, 

- Grup'un araştırma ve geliştirme çalışmaları, 

- Yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticilere ödenen ücret, prim, ikramiye gibi mali menfaatler, ödenekler, yolculuk, konaklama ve temsil giderleri, ayni ve nakdî imkânlar, sigortalar ve benzeri teminatlar. 

Yönetim kurulu, faaliyet raporunu hazırlarken Ticaret Bakanlığının ve ilgili kurumların yaptığı ikincil mevzuat düzenlemelerini de dikkate alır. 

5) Bağımsız Denetçinin Yıllık Faaliyet Raporunun Bağımsız Denetimine İlişkin Sorumluluğu 

Amacımız, TTK hükümleri çerçevesinde yıllık faaliyet raporu içinde yer alan finansal bilgiler ile Yönetim Kurulunun yaptığı irdelemelerin, Grup'un denetlenen finansal tablolarıyla ve bağımsız denetim sırasında elde ettiğimiz bilgilerle tutarlı olup olmadığı ve gerçeği yansıtıp yansıtmadığı hakkında görüş vermek ve bu görüşümüzü içeren bir rapor düzenlemektir. 

Yaptığımız bağımsız denetim, BDS'lere uygun olarak yürütülmüştür. Bu standartlar, etik hükümlere uygunluk sağlanması ile bağımsız denetimin, faaliyet raporunda yer alan finansal bilgiler ve Yönetim Kurulunun yaptığı irdelemelerin finansal tablolarla ve denetim sırasında elde edilen bilgilerle tutarlı olup olmadığına ve gerçeği yansıtıp yansıtmadığına dair makul güvence elde etmek üzere planlanarak yürütülmesini gerektirir. 

Bu bağımsız denetimi yürütüp sonuçlandıran sorumlu denetçi Abdülkadir ŞAHİN'dir. 

İstanbul, 2 Mart 2026


PKF Aday Bağımsız Denetim A.Ş. 

(A Member Firm of PKF International) 

Abdülkadir ŞAHİN 

Sorumlu Denetçi