FİNANS

KÖRFEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim 24 Mart 2026

Özet Bilgi
Şirketimizin 2025 yılı olağan genel kurulu 24.03.2026 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi
Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi
01.01.2025
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi
31.12.2025
Karar Tarihi
26.02.2026
Genel Kurul Tarihi
24.03.2026
Genel Kurul Saati
14:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih
23.03.2026
Ülke
Türkiye
Şehir
İSTANBUL
İlçe
ŞİŞLİ
Adres
Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No:129/1 Kat:2B Şişli / İSTANBUL
Gündem Maddeleri
1 - Açılış, Toplantı Başkanlığı'nın seçilmesi ve tutanakların imzalanması için Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesi
2 - 2025 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması ve müzakeresi
3 - 2025 yılı Hesap Dönemine İlişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve Genel Kurul'un onayına sunulması
4 - 2025 yılı Hesap Dönemine İlişkin Bağımsız Denetim Raporu'nun okunması ve müzakeresi
5 - Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2025 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesinin Genel Kurul'un onayına sunulması
6 - Şirketimizin Kar Dağıtım Politikasının değiştirilmesi ve 08.08.2025 tarihli 25 sayılı Yönetim Kurulu kararı ekinde yer alan yeni Kar Dağıtım Politikasının Genel Kurul'un onayına sunulması
7 - 2025 hesap dönemine ait mali tablolarda oluşan karın dağıtımıyla ilgili Yönetim Kurulu'nun önerisinin görüşülmesi ve Genel Kurul tarafından karara bağlanması
8 - 2025 yılında yapılan bağış ve yardımlar hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi ile 2026 yılı bağış ve yardımları için üst sınır belirlenmesi
9 - Görev süresi dolan Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi, görev sürelerinin belirlenmesi ve üye sayısına göre Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi
10 - Yönetim Kurulu üyelerinin huzur haklarının belirlenmesi
11 - T.C. Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan, Şirketimizin Kayıtlı Sermaye Tavanının artırılması ve buna ilişkin esas sözleşmenin yedinci maddesinin ekli şekilde tadil edilmesi hususunun Genel Kurulun onayına sunulması
12 - SPK'nın II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12/4. maddesinde belirtilen hususlar hakkında Genel Kurula bilgi verilmesi
13 - Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği ekinde yer alan Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 1.3.6 numaralı maddesinde belirtilen işlemler hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi
14 - Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddeleri uyarınca izin verilmesinin Genel Kurul'un onayına sunulması
15 - Yönetim Kurulu tarafından bir yıl için önerilen Bağımsız Denetim Şirketi seçimin Genel Kurul'un onayına sunulması
16 - Yönetim Kurulunca Türk Ticaret Kanunu'nun 199. maddesi uyarınca hazırlanan Bağlılık Raporunun okunması, müzakeresi ve onaylanması
17 - Dilek, temenniler ve Kapanış
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım
Kayıtlı Sermaye Tavanı
Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1
Genel Kurul Çağrı İlanı.pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı
EK: 2
Körfez GYO Revize Bilgilendirme Dokümanı ve Diğer Bilgiler.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
Genel Kurul Sonuçları
Genel Kurul Yapıldı mı?
Evet
Genel Kurul Sonuçları

KÖRFEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ'nin Olağan Genel Kurul toplantısı 24.03.2026 tarihinde saat 14.00‘da "Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No:129/1 Kat:2B Şişli / İSTANBUL" adresinde Ticaret Bakanlığı, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü' nün 18.03.2026 tarih ve 120180189 sayılı yazısı ile görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi Sn. ******** ****** ***** gözetiminde yapılmıştır.

Toplantıya dair davet, Kanun ve esas sözleşmede öngörüldüğü gibi ve gündemi de ihtiva edecek şekilde Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin 02.03.2026 tarihli ve 11533 sayılı nüshasında ve 05.03.2026 tarihli ve 11536 sayılı nüshasında yayınlandığı, Sermaye Piyasası Kanunu 29. Maddede belirtilen süreye uyulduğu ayrıca Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Toplantıda Bulundurulacak Bakanlık Temsilcisi Yönetmeliğinin 11. Maddesinde belirtilen vekaletname örneğinin yayınlandığı görüldü. Şirketimizin www.korfezgyo.com.tr internet sitesinde, 26.02.2026 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) (www.kap.org.tr) ve MKK'nın elektronik genel kurul portalında (EGKS) Kanuni süresi içerisinde ilan edilerek pay sahiplerinin incelemesine hazır bulundurulmuştur.


Hazır bulunanlar listesinin tetkikinden Şirket'in toplam çıkarılmış 990.000.000.-TL sermayesine tekabül eden 990.000.000 adet hisseden, 732.600.000,00-TL'lik sermayeye karşılık 732.600.000 adet payın vekaleten toplantıda fiziki olarak temsil edildiği, elektronik ortamda katılım olmadığı ve böylece gerek Kanun gerekse esas sözleşmede öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun anlaşılması üzerine toplantı şirket Genel Müdürü İsmail ÜNER tarafından açılarak gündemin görüşülmesine geçilmiştir.

1. Toplantı Başkanlığına Sn. Ümit AKKAYA katılanların oybirliği ile seçilmiştir. Başkan Oy Toplama Memurluğuna Sn. İsa ŞAHİN Tutanak Yazmanlığına ise Sn. Büşra Nur PARLAK tayin etmiştir. Genel Kurul Tutanaklarının imzalanması için Toplantı Başkanlığı'na yetki verilmesine katılanların oy birliği ile karar verildi.

Toplantı Başkanı Sn. Ümit AKKAYA kısaca oy kullanma usulünü açıklamış ve elektronik ortamda katılanların nasıl oy vereceği ile ilgili bilgi vermiştir. Gerek Kanun ve gerekse Şirket Esas Sözleşmesi'nde yer aldığı üzere elektronik oy sayımı düzenlemeleri saklı kalmak kaydıyla, toplantı salonunda fiziki olarak katılan sayın pay sahiplerinin açık ve el kaldırma usulü ile oy kullanmalarını, olumsuz oy kullanacak sayın pay sahiplerinin ise olumsuz oyu sözlü olarak beyan etmesi gerektiğini belirtmiştir. Toplantıda şirketi temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet KARACA.'nın hazır bulunduğunu belirtmiştir.

DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. Temsilcisi Sn. *********'in toplantıda hazır bulunduğu görüldü.

Türk Ticaret Kanunu'nun 1527. maddesi gereğince, Şirket'in elektronik Genel Kurul hazırlıklarını yasal düzenlemelere uygun olarak yerine getirdiği tespit edilmiştir. Toplantı Başkanlığı tarafından elektronik Genel Kurul sistemini kullanmak üzere Merkezi Kayıt Kuruluşu Elektronik Genel Kurul Sistemi Sertifikası Uzmanlığı bulunan Sn. Yunus DİNÇKAL atanmış olup, toplantı fiziki ve elektronik ortamda aynı anda açılarak gündemin diğer maddelerinin görüşülmesine geçilmiştir.

2. Şirketimizin 2025 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun üç hafta önce KAP'ta, Şirket internet sitesi www.korfezgyo.com.tr ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)'nun Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde pay sahiplerinin incelemesine sunulduğundan okunmasına gerek olmadığına katılanların oy birliği ile karar verildi. 2025 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu müzakere edilmiş, müzakeresinde söz alan olmamıştır.

3. Şirketimizin 2025 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tablolar 23.02.2026 tarihinde KAP'ta, Şirket internet sitesi www.korfezgyo.com.tr ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)'nun Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde pay sahiplerinin incelemesine sunulduğundan okunmasına gerek olmadığına katılanların oy birliği ile karar verildi. 2025 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tablolar müzakere edilmiş söz alan olmamıştır, katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir.

4. Şirketimizin 2025 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Raporunun 23.02.2026 tarihinde KAP'ta, Şirket internet sitesi www.korfezgyo.com.tr ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)'nun Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde pay sahiplerinin incelemesine sunulduğundan okunmasına gerek olmadığına katılanların oy birliği ile karar verildi. 2025 yılı hesap dönemine ilişkin Bağımsız Denetim Raporu müzakere edilmiş, müzakeresinde söz alan olmamıştır.

5. Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2025 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Kurul tarafından katılanların oy birliği ile ayrı ayrı ibra edilmiştir. Yönetim Kurulu üyeleri kendi ibralarında oy kullanmamışlardır.

6. Şirketin "Kâr Dağıtım Politikası"nda 2025 yılı ve izleyen yıllara ilişkin olarak yapılacak değişiklik önerisini içeren ve 08.08.2025 tarihli 25 sayılı yönetim kurulu kararı ekinde yer alan "Kâr Dağıtım Politikası"nın Genel Kurul Toplantısından üç hafta önce KAP'ta, Şirket internet sitesi www.korfezgyo.com.tr ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)'nun Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde pay sahiplerinin incelemesine sunulduğu hususunda pay sahiplerine bilgi verildi. Şirketimizin Kar Dağıtım Politikasında yapılan değişiklik Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir.

7. Yönetim Kurulunun, Sermaye Piyasası Kurulu'nun kâr dağıtımına ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde Şirketimizin 2025 yılı hesap döneminde mali tablolarında oluşan karının ortaklara nakden dağıtılmasına ilişkin sunduğu kâr dağıtım teklifi üç hafta önce KAP'ta, Şirket internet sitesi www.korfezgyo.com.tr ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)'nun Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde pay sahiplerinin incelemesine sunulmuştur. 2025 yılı karının dağıtılmasına ilişkin Yönetim Kurulu'nun teklifinin aynen kabul edilmesi, 2025 yılı hesap döneminde oluşan karının ilan edilen kar dağıtım tablosunda gösterilen şekilde tasarruf edilmesi ve sonuç olarak oluşan karın 38.000.000,00.- TL'lik kısmının 15.05.2026 tarihinden itibaren ortaklara nakden dağıtılmasının Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir.

8. 2025 yılında bağış ve yardım yapılmadığı konusunda Genel Kurul'a bilgi verilmiş ve Yönetim Kurulumuzun 16.03.2026 tarih ve 2026/11 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca, 2026 yılı için Şirketimiz tarafından yapılacak bağışların üst sınırının 31.12.2025 tarihli finansal tablolarda yer alan aktif toplamının %1'i olarak belirlenmesi Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir.

9. Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi ve görev sürelerinin belirlenmesi konusunda pay sahipleri tarafından verilen öneri Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve Yönetim Kurulu Üyeliklerine üç yıl süre ile görev yapmak üzere;

AHMET KARACA (T.C. ***********) (İkamet Adresi: ************),

AHMET SÜLEYMAN KARAKAYA (T.C. ***********) (İkamet Adresi: ************),

İDRİS TURAN İLTER (T.C. ***********) (İkamet Adresi: ************),

Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak SABAHATTİN BİRDAL'ın (T.C. ***********) (İkamet Adresi: ************) ve Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak ERKAN ÖMEROĞLU (T.C. ***********) (İkamet Adresi: ************),

seçilmeleri katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir.

10. Yönetim Kurulu üyelerine 2026 yılı Ocak ayından başlamak üzere bir sonraki olağan genel kurul tarihine kadar Yönetim Kurulu Başkanına aylık net 61.000.-TL ve Yönetim Kurulu Üyelerine aylık net 56.000.-TL huzur hakkı ödenmesine, ayrıca Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerinin birden fazla işverenden ücret almaları dolayısı ile gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekmesi durumunda Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılan ücret ödemelerine isabet eden ilave verginin talep edilmesi halinde Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından karşılanması hususu Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir.

11. T.C. Sermaye Piyasası Kurulu'nun E-12233903-340.08-82160 sayılı 03.12.2025 tarihli ve T.C. Ticaret Bakanlığı tarafının E-50035491-431.02-00116873293 sayılı ve 18.12.2025 tarihli yazıları ile onaylanan, Şirketimizin Kayıtlı Sermaye Tavanının artırılması ve buna ilişkin esas sözleşmenin yedinci maddesinin ekli (EK-1) şekilde tadil edilmesi hususu Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir.

12. SPK'nın Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12/4. maddesi kapsamında 2025 yılı içinde "üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir veya menfaatler" bulunmadığı konusunda Genel Kurula bilgi verilmiştir.

13. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği ekinde yer alan Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 1.3.6 numaralı maddesinde belirtilen işlemlerin bulunmadığına ilişkin Genel Kurul'a bilgi verilmiştir.

14. Yönetim Kurulu üyelerine TTK'nın 395. ve 396. maddelerinde yazılı işleri yapabilmeleri hususunda izin verilmesi Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir.

15. Yönetim Kurulu'nun 16.03.2026 tarih ve 2026/11 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca, Şirketimizin 30.06.2026 tarihli finansal tablolarının bağımsız sınırlı denetimi ve 31.12.2026 tarihli finansal tablolarının bağımsız denetimi gerçekleştirmek için Şirketimizin Denetimden Sorumlu Komitesi ve Yönetim Kurulu tarafından önerilen İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde 304099 sicil numarası ile kayıtlı, 0291001097600016 Mersis numaralı, Eski Büyükdere Caddesi Maslak Mahallesi MaslakNo1 Plaza Blok:1 İç Kapı No:1 Sarıyer/İstanbul adresinde faaliyet gösteren, Boğaziçi Kurumlar Vergi Dairesi 2910010976 vergi numaralı DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. (Deloitte)'nin seçilmesi Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir.

16. Yönetim Kurulu tarafından TTK'nın 199'uncu maddesi uyarınca hazırlanan Bağlılık Raporu okundu, müzakereye açıldı, söz alan olmadı ve katılanların oy birliği ile kabul edildi.

17. Dilek ve temenniler bölümünde söz başkaca söz alan olmadığı için toplantı tamamlanmıştır.

Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar
Kar Payı Dağıtım
Görüşüldü
Kayıtlı Sermaye Tavanı
Kabul edildi
Genel Kurul Sonuç Dökümanları
EK: 1
Genel Kurul Toplantı Tutanağı.pdf - Tutanak
EK: 2
Hazır Bulunanlar Listesi.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi
Ek Açıklamalar

Şirketimizin 2025 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 24.03.2026 Salı Günü Saat 14:00'da Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No:129/1 Kat: 2B Şişli - İSTANBUL adresinde gerçekleştirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

......................................................

Genel Kurul toplantısında yapılacak olan Yönetim Kurulu üyelerinin seçimine ilşkin, ana ortak Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından, mevcut yönetim kurulu üyelerinin aday gösterilmesine yönünde sunulan önerge doğrultusunda güncellenmiş Bilgilendirme Dokümanı ekte yer almaktadır.

......................................................

Şirketimizin 2025 yılı olağan genel kurul toplantısı 24.03.2026 tarihinde gerçekleştirilmiştir.