FİNANS

ALVES KABLO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel) 24 Şubat 2026

[CONSOLIDATION_METHOD_TITLE] [CONSOLIDATION_METHOD]
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
oda_MaterialEventDisclosureGeneralAbstract|
Özel Durum Açıklaması (Genel)
oda_UpdateAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
oda_CorrectionAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
oda_DateOfThePreviousNotificationAboutTheSameSubject|
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
06-03-2025
oda_DelayedAnnouncementFlag|
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
oda_AnnouncementContentSection|
Bildirim İçeriği
oda_ExplanationSection|
Açıklamalar
oda_ExplanationTextBlock|

Şirketimizin 19.02.2024 tarihinde ilan edilen paylarının ilk halka arzına ilişkin izahnamesinin "Halka Arz Teşvikleri" başlıklı bölümünde (sf. 257-258) belirtildiği üzere, mevcut pay sahiplerimiz Sayın Deniz KARAMERCAN ve Sayın Hikmet ALABICAK tarafından, Şirketimizin Sermaye Piyasası Mevzuatı uyarınca denetlenmiş finansal tablolarına göre hesaplanacak 2024 ve 2025 yıllarına ilişkin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) beklentilerinin toplamına dair taahhüt verilmiştir.

06.03.2025 tarihli özel durum açıklamamızda; Şirketimiz tarafından 03.03.2025 tarihinde KAP'ta açıklanan 31.12.2024 tarihli finansal tablolar uyarınca FAVÖK tutarının; TMS 29 enflasyon muhasebesi uygulanmış verilere göre 1.016,4 milyon TL olarak gerçekleştiği ve  2024 yılı için taahhüt edilen 580,2 milyon TL tutarının üzerinde FAVÖK elde edildiği kamuoyuna duyurulmuştur.

Şirketimiz tarafından 23.02.2026 tarihinde KAP'ta açıklanan 31.12.2025 tarihli finansal tablolar uyarınca ise FAVÖK tutarı; TMS 29 enflasyon muhasebesi uygulanmış verilere göre 2.032,2 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

Bu çerçevede, Enflasyon muhasebesi uygulanmış finansal veriler esas alındığında; 2024 yılı için taahhüt edilen 580,2 milyon TL, 2025 yılı için taahhüt edilen 845,7 milyon TL tutarlarının üzerinde FAVÖK gerçekleştiği tespit edilmiştir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.